< p>

BRC Certificaat


BRC staat voor British Retail Consortium. Dit is een bracheorganisatie voor grote Britse supermarkten zoals Tesco, Safeway, Somerfield, Sainsbury. Deze brancheorganisatie heeft in 1998 de standaard BRC Global Standard for Food Safety ontwikkeld. Voor diverse bedrijven is het dus van belang dat ze een BRC Certificering behalen, zodat ze aan bepaalde supermarkten kunnen leveren.


BRC is een erkende GFSI standaard

BRC is een erkende standaard volgens de GFSI. GFSI staat voor Global Food Safety Initiative. Het is een initiatief van de internationale retail om erkende standaarden voor voedselveiligheid te maken. Bij het GFSI kan erkenning van (nationale) certificeringsschema’s worden aangevraagd. Een erkenning betekent wereldwijde acceptatie en creëert daarmee draagvlak voor het certificeringschema (‘Certified once, accepted everywhere’). 


Waarom een BRC certificering?

BRC certificering is opgericht om het vertrouwen in de voedselveiligheidsindustrie op te bouwen. Wanneer u een BRC certificering wilt behalen, moet het bedrijf aan bepaalde normen op het gebied van voedsel, verpakking, opslag en distributie voldoen.

Het idee hierachter is dat een leverancier met een certificaat aan de eisen van verschillende afnemers voldoet en de stroom auditoren zo wordt beperkt.


Het BRC Logo

BRC Food logo

Klanten kunnen al aan de hand van een BRC-logo zien dat producten goed vervaardigd worden. In 1998 is de BRC Food Technical Standard ontstaan, in reactie op de behoeften van de industrie. Deze Food Standard werd gebruikt om eigenmerkproducten van fabrikanten te evalueren. Het doel van een BRC certificering is klanten te garanderen dat het voedsel van constante, kwalitatieve kwaliteit is.


Welke standaarden zijn er naast BRC nog meer?


Naast de BRC food bestaat er ook IFS en FSSC 22000. Alle drie deze certificatieschema’s bezitten een set basiseisen waaraan je dient te voldoen. Deze eisen worden opgesteld door the Global Food Safety Initiative (GFSI). De GFSI eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking requirements. Een BRC certificering is dus erkend door het GFSI.

Wil je meer weten over BRC?


Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Bekijk hier ook de andere standaarden van voedselveiligheid


Lees hier meer over de branches waar iMIS Food wordt gebruikt:


Vlees industrie

Het produceren van veilig vlees, is geen verdienste, waarmee een producent kan concurreren met een andere aanbieder, maar is een basisvereiste voor het in omloop kunnen brengen ervan. Omdat (vers) vlees een gevoelig product is,...
Lees meer

Zuivel industrie

Voor de zuivelindustrie zijn kwaliteit en voedselveiligheid absolute prioriteiten. De sector doet er alles aan om volstrekt veilige zuivelproducten van onberispelijke kwaliteit af te leveren. Daarom legt de zuivelsector zichzelf eisen op die verder gaan dan wat...
Lees meer

Visindustrie

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de traceerbaarheid te...
Lees meer

Banket industrie

Als bakkerij bent u wettelijk verplicht om te werken volgens de Hygiënecode voor de brood- en banketbakkerij. De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidssysteem dat speciaal is toegespitst op de bakkerijbranche.
Lees meer