iMIS SpecCheck

Alle etiketten onder controle
Met het specificatiemanagementsysteem heeft een bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle. Het systeem biedt een compleet managementsysteem van grondstof tot etiket op het eindproduct. Hierdoor zijn eindproductspecificaties van goede ingrediëntendeclaratie, voedingswaarden en allergenen voorzien. De goedkeuringsprocedure zorgt ervoor dat etiket en specificatie met elkaar overeenkomen.

Het juiste antwoord op klantenvragen
Contracten met klanten vereisen naast getekende leveringsvoorwaarden en certificaten gedetailleerde productspecificaties. In deze productspecificaties wordt door consumentenvragen steeds meer informatie vastgelegd: de ingrediëntenopbouw van het product, allergeneninformatie, voedingswaarden, houdbaarheid en logistieke gegevens. Om tot een juiste eindproductspecificatie te komen zijn minimaal nodig:

  • Goedgekeurde leveranciers en grondstofspecificaties;
  • Nageleefde recepturen met versiebeheer;
  • Goedgekeurde eindproductspecificaties;
  • Goedgekeurde etiketinformatie die gelijk is aan de eindproductspecificatie.

Geschikt voor de nieuwste wetgeving
Vanuit de wetgeving wordt geëist dat minimaal de kritische allergenen op het etiket worden vermeld. Dit zijn onder andere pinda’s, noten, sesam en koemelkeiwit. Het ontbreken van deze allergeneninformatie kan reeds een recall tot gevolg hebben. Met iMIS Food kan aantoonbaar secuur worden omgegaan met specificatiemanagement, tot op het detailniveau van ingrediënt. Tevens wordt geregistreerd welke wijziging door wie, wanneer heeft plaatsgevonden. Hiermee is de wijziging van de productspecificatie onderbouwd.