Visindustrie - Voedselveiligheid

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de traceerbaarheid te garanderen. Hierop staan gegevens over de handelsbenaming, productiemethode en herkomst van de vis.

De visindustrie

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor de visverwerkende industrie en handel zijn allerlei zaken op het gebied van , levensmiddelenwetgeving en kwaliteitszaken. De sector houdt zich hiervoor aan een breed scala aan Europese regels. De draagt met zorg bij aan verantwoorde productiewijzen om de voedselveiligheid van hun producten te garanderen aan consumenten.

Voedselveiligheid in de visindustrie

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de te garanderen. Hierop staan gegevens over de handelsbenaming, productiemethode en herkomst van de vis.

Meerdere bedrijven uit de vis industrie kiezen voor iMIS Food om hun voedselveiligheid te managen. Of het nu gaat om kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP het kan allemaal met iMIS Food.

Op deze pagina lees je meer over de wetgeving en gevaren rond visverwerking.

Binnen iMIS Food wordt er onderscheid gemaakt in verschillende productgroepen. De zes hoofd productgroepen hebben wij verder uitgewerkt. Op deze pagina hebben we de informatie omtrent de : Vis, , schelpdieren

Lees hier meer over de iMIS Food Productgroepen