iMIS Food SpecCheck

iMIS Food bevat een managementsysteem voor specificaties en etikettering dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen. Met het specificatiemanagementsysteem heeft een bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle.

Het systeem: iMIS Food SpecCheck

iMIS Food bevat een managementsysteem voor specificaties en etikettering dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen. Met het specificatiemanagementsysteem heeft een bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle. Het systeem biedt een compleet managementsysteem van grondstof tot etiket op het eindproduct. Hierdoor zijn eindproductspecificaties van goede ingrediëntendeclaratie, voedingswaarden en allergenen voorzien. De goedkeuringsprocedure zorgt ervoor dat etiket en specificatie met elkaar overeenkomen.

smartmockups_kkfn0x3b

Werken met de iMIS Food SpecCheck levert de volgende voordelen op:

Zekerheid

 • Direct de juiste productspecificaties kunnen afgeven
 • De juiste ingrediëntendeclaratie, allergenen en voedingswaarden paraat
 • Professioneel specificatiemanagement

Kwaliteit

 • Goed geregeld specificatiemanagement
 • Waren-wettelijk juiste ingrediëntendeclaraties
 • Inzicht in de allergenen en voedingswaarden

Efficiëny

 • Goede beheersing van grondstofspecificaties en recepturen
 • Automatische opbouw van eindproductspecificaties
 • Heldere goedkeuringsprocedure van eindproductspecificaties

Bekijk hier de functionaliteiten van de iMIS Food SpecCheck

SpecCheck iMIS Food overview

Overview
Het beginscherm van de iMIS Food SpecCheck bestaat uit ingrediënten: een overzicht van de ingrediënten, waaruit de grondstoffen en eindproducten zijn opgebouwd.

 • Grondstoffen: de grondstofinformatie van de leveranciers, die wordt gekoppeld aan de ingrediënten lijst.
 • Subproducten: de recepten en subrecepten waaruit het eindproduct is opgebouwd.
 • Eindproducten: de uiteindelijk doorgerekende eindproductinformatie, die wordt goedgekeurd voor gebruik

Ingrediënten
Het ingrediënten overzicht is de basis van de iMIS Food SpecCheck. Deze ingrediënten kunnen door de gebruiker zelf worden ingericht met meerdere talen en E-nummer functies, waardoor een bedrijfsspecifieke ingrediëntentabel ontstaat. De ingrediënten kunnen worden voorzien van een allergenenprofiel. Wanneer op grondstofniveau door de leverancier een allergeen is vergeten te vermelden, heeft dit hierdoor geen impact op de eindproductdeclaratie. Ook kan worden gezien in welke eindproducten dit ingrediënt aanwezig is, zo kan aan de additievenverordening worden voldaan.

Grondstoffen
Bij het grondstoffenoverzicht worden de grondstofspecificaties van de leveranciers overgenomen. Door de opgegeven ingrediënten te koppelen aan de bedrijfsspecifieke ingrediëntentabel kan uiteindelijk worden gerekend met de informatie. Ook kan op ingrediëntenniveau worden aangegeven wat de herkomst is. Ook kan de relevante functie per E-nummer worden gekozen. Van de grondstof zelf kan alle voedingswaardeninformatie worden overgenomen en via de NEVO tabel worden gecontroleerd op juistheid. Ook wordt aangegeven of de juiste calorische waarden zijn opgegeven door de leverancier.

.

Subproducten
Bij subproducten kun je de grondstoffen relateren aan recepten. Producten met een eenmalige samenstellingsstap kunnen direct worden ingevoerd op subproductniveau, bijvoorbeeld een soep, een ham of een koekje. Producten die diverse samenstellingen bevatten, zoals maaltijden of maaltijdsalades kunnen met verschillende subproducten uiteindelijk op eindproductniveau aan elkaar worden gerelateerd. Conform de GFSI eisen zijn van alle halffabricaten op deze manier de specificaties (o.a. ingrediënten en allergenen) bekend.

Eindproducten
Bij het eindproductenoverzicht worden de (sub)recepten van het bedrijf samengevoegd tot het gewenste eindproduct. Automatisch worden alle ingrediënten, allergenen, voedingswaarden en landen van herkomst doorgerekend tot een warenwettelijk juist etiket. Per ingrediënt kan worden geconfigureerd of dit ingrediënt nog een functie heeft in het eindproduct, of het percentage op het etiket moet worden weergegeven en of het E-nummer wel of niet moet worden uitgeschreven. Ook kunnen de productvariabelen worden ingevuld voor de eindproductspecificatie en kan rekening worden gehouden met vochtverlies. Ook kunnen bepaalde grondstoffen separaat worden gedeclareerd op etiketniveau. Na goedkeuring is de nieuwe eindproductspecificatie klaar voor gebruik.

Extra functionaliteit iMIS Food SpecCheck

Voor het hele systeem geldt dat alle handelingen in het systeem worden vastgelegd.

 • Overzicht van allergenen binnen het bedrijf
 • Kopiëren van ingevulde datasheets
 • Zelf Word-sjablonen aanmaken
 • Zelf Intranet-export voor definiëren
 • Zelf allergenenprofielen voor definiëren
 • Zelf productvarianten voor definiëren
 • Zelf te configureren export-functionaliteit naar andere systemen
 • Import-functie van grondstof en receptenstructuur

Ook is het mogelijk om rechtstreeks product etiketten aan te maken en te vullen met de iMIS Food SpecCheck informatie.

Wil je meer zien van iMIS Food?

Plan dan geheel vrijblijvend een online demo in!

De implementatie van het iMIS Food SpecCheck

 • Uitleg specificatiemanagementsysteem en training
 • Opvragen recente grondstofspecificaties en recepturen
 • Bepalen van de opzet van de eindproductspecificaties
 • Toevoegen van gebruikers aan het specificatiemanagementsysteem
 • Goedkeuren nieuwe eindproductspecificaties en plaatsen op intranet
 • Introductie van het nieuwe specificatiemanagement-systeem aan de collega’s

Heb je nog vragen over de iMIS Food SpecCheck?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Bekijk hier de andere onderdelen van iMIS Food

Handbook Imis Food

iMIS Food Handbook

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen.
Bekijk iMIS onderdeel
Portal IMIS

iMIS Food Portal

Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten. Met iMIS Food Portal zijn voor iedereen in de keten de verschillende onderdelen toegankelijk.
Bekijk iMIS onderdeel
Intranet imis food

iMIS Food Intranet

Met iMIS Food intranet wordt het gehele bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is te vinden op het intranet.
Bekijk iMIS onderdeel
Tracking imis Food

iMIS Food Tracking

In het productieproces houdt iMIS Tracking bij welke grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen bij welk eindproduct terechtkomen. iMIS Tracking houdt van ieder eindproduct bij aan welke klant is geleverd. De tracering...
Bekijk iMIS onderdeel
iMIS Food updates

iMIS Food Updates

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.
Bekijk iMIS onderdeel
iMIS Food Helpdesk

iMIS Food Helpdesk

De iMIS Food Helpdesk is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Met het iMIS Food systeem heeft de directie real-time inzicht in de Food Safety situatie van zijn onderneming.
Bekijk iMIS onderdeel
iMIS Food Audit

iMIS Food Audit

iMIS Food bevat een managementsysteem voor controlerondes en incidentenrapportage dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen.
Bekijk iMIS onderdeel

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Voedselveiligheid nieuws

QAssurance (69)

Most downloaded food safety documents in 2021

In the overview below, you will find the most downloaded food safety documents in 2021 (so far).
Read more
Participants complete Food Safety Compliance training

Participants complete Food Safety Compliance training

On 17 June, we started the Food Safety Compliance training with 12 enthusiastic participants. We went back to the basics, the foundation to properly fulfill...
Read more