Het systeem: iMIS Food Tracking

iMIS Food bevat een managementsysteem voor traceren dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen. Verschillende kwaliteitsstandaarden en de Europese wetgeving stellen eisen aan de traceerbaarheid van grondstof tot eindproduct bij de klant. Deze tracering geldt zowel voor de grondstof, als voor de hulpstoffen en het verpakkingsmateriaal dat in contact komt met het product. Het bedrijf dient de instroom van alle grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen te relateren aan inkoopvoorwaarden en leveranciersbeoordelingen. Hiermee voorkomt het bedrijf dat het productieproces wordt gestart met de verkeerde producten. In het productieproces houdt iMIS Food bij welke grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen bij welk eindproduct terechtkomen. iMIS Food houdt van ieder eindproduct bij aan welke klant is geleverd. De tracering van grondstof tot klant geschiedt hierdoor met één druk op de knop.

Er wordt door middel van barcodes en scanacties historie opgebouwd van alle traceeracties, waarbij ook rework, blokkades, verpakkingen, etiketten, kruiden, smeermiddelen, chemicaliën etc. kunnen worden ingepast in het traceersysteem. Er kan een goed functionerend allergenenbeheersysteem worden opgebouwd met de allergenengegevens in de specificatiemanagementmodule. Geïntegreerde productcontroles maken het traceersysteem ook toepasbaar voor additionele registraties.

 

Werken met het iMIS Food Tracking levert de volgende voordelen op:

Zekerheid

 • 100% traceerbaarheid zoals gewenst door klanten
 • een werkend traceersysteem, geëist door wetgeving
 • Tracering van grondstoffen tot klant
 • Traceerbaarheid conform de kwaliteitsstandaarden
 • Direct beschikbare traceergegevens bij een eventuele recall
 • Snel antwoord bij een klantenvraag over een productherkomst
 • Professioneel traceersysteem

Kwaliteit

 • Goede borging van de goederenontvangst
 • Extra controles bij de productiestappen
 • Minimale houdbaarheid bij ontvangst en na productie
 • Alle producten in alle stadia gelabeld
 • Bekend welk eindproduct naar welke klant is gegaan
 • Alleen ontvangst van goedgekeurde grondstoffen
 • Kleinere kans op fouten

Efficiëntie

 • Direct inklaren van grondstoffen op basis van EAN128
 • Koppeling en hergebruik van data uit reeds gebruikte systemen
 • Werken via aan/uit principe mogelijk
 • Mogelijkheid tot scannen op receptuurniveau
 • Registratie per batch welke grondstoffen zijn gebruikt
 • Automatische rapportage van overzichten
 • Melding bij bijna bereikte THT datum
 • Efficiënte implementatie t.o.v. uitgebreide ERP systemen
 • Veel efficiëntere aanpak dan met papieren registratie
 • Halvering van de traceerkosten

Wil je meer zien van iMIS Food?

Plan dan geheel vrijblijvend een online demo in!

Toepassing iMIS Food Tracking

Bedrijf

Volgens de inkoopprocedure is het belangrijk om alleen goedgekeurde grondstoffen van goedgekeurde leveranciers te ontvangen. Met iMIS Food kan dit worden geborgd omdat er alleen goedgekeurde producten kunnen worden ingeklaard. Met de traceermonitor is bekend welke grondstoffen ontvangen zijn en wat de status is van het productieproces. Hierdoor kan desgewenst op tijd worden gecorrigeerd.

Leveranciers

Leveranciers weten met iMIS Food dat hun leveringen worden gecontroleerd op onder andere de hoeveelheid, lotnummer en minimale houdbaarheid. Ook kan ter verificatie gemakkelijk in de traceerhistorie worden geanalyseerd hoe een leverancier over een bepaalde periode heeft gepresteerd.

Klanten

Sommige klanten eisen een bepaalde opzet bij de pallet-labeling. Met iMIS Food kunnen verschillende labels worden aangemaakt. Bij een klantenvraag over een eindproduct is meteen bekend welke levering het betreft en welke grondstoffen zijn verwerkt. Met iMIS Food is continu bekend welke grondstoffen in gebruik zijn, wat de status is van het productieproces (hoeveel geproduceerd) en aan welke klant wat is uitgeleverd.

Wetgeving

De wetgeving eist een werkend traceersysteem. Bij een eventuele recall zijn met iMIS Food de traceergegevens direct beschikbaar. Vanuit HACCP dient een bedrijf haar grondstoffen te borgen. Sommige grondstoffen kunnen alleen in gebruik worden genomen met een analysecertificaat, dit kan met iMIS Food worden geregistreerd.

Standaarden

Producten met claims dienen vaak te voldoen aan speciale traceereisen die met iMIS Food kunnen worden gerealiseerd. Ook gelden binnen de huidige kwaliteitsstandaarden strengere eisen dan door de wetgeving. Met iMIS Food wordt aan deze eisen voldaan.

De implementatie van het iMIS Food Tracking

 • Uitleg traceersysteem en training
 • Configureren scanners en printers
 • Bepalen van de grondstoffen, producten en klantgegevens
 • Toevoegen van gewenste gebruikers aan het traceersysteem
 • Testen van het inklaren grondstoffen, genereren productlabels en uitleveren aan klant
 • Introductie van het nieuwe traceersysteem aan de collega’s

Heb je nog vragen over iMIS Food Tracking?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Vragen en support iMIS Tracking

Heeft u vragen over het iMIS Tracking?
Neem contact op met QAssurance. We leggen de voordelen van iMIS Tracking, met betrekking op de traceerbaarheid van de grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen.

+31-(0)10-2004080

Food Safety
TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'iMIS Food Tracking Traceerbaarheid ' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Van Nelle Fabriek

Meer onderdelen iMIS Food management

Het iMIS Food systeem bestaat uit 8 onderdelen die de voedselveiligheid garanderen. Hieronder zie je nog 6 onderdelen voor het management van voedselveilheid waar veel van onze klanten profijt van hebben:

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

iMIS Food Helpdesk Voedselveiligheid

iMIS Food Helpdesk is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Met de Helpdesk heeft de directie real-time inzicht in de Food Safety status voor de onderneming.

iMIS Food SpecCheck Specificaties en Etikettering

iMIS Food bevat SpecCheck, een managementsysteem voor specificaties en de etikettering, zodat het bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle heeft.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.
Qassurance en Schmidt Zeevis

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.

Voedselveiligheid nieuws 5-2024

QA functie invullen

QESH manager gezocht! Waar moet je opletten?

Het is voor een food bedrijf belangrijk dat de QA-functie goed is ingericht. Maar hoe richt je deze functie goed in en waar moet je rekening mee houden?
QAssurance Slow Food Masters

Flog #1: Op bezoek bij Slow Food Masters

Bekijk hier onze eerste Flog (Food weblog) waarin Cees en Remon op bezoek gaan bij Slow Food Masters in Deurne.