iMIS Food is ontwikkeld om de voedselproducent in staat te stellen om zelf voedselveiligheid te managen. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Food Safety Software iMIS Food

Werken met iMIS Food levert de volgende voordelen op:


1. Bedrijf/Merkbescherming

 • Voldoen aan de wettelijke eisen
 • Voldoen aan de kwaliteitsstandaarden
 • Alles tot in detail onder controle

2. Kwaliteit

 • Real-time beschikbaarheid van kwaliteitsdata
 • Kennissysteem: Formalisering en beveiliging van kennis
 • Effectiviteit: Real-time food management op basis van kunde

3. Efficiency

 • Integrale kostenbesparingen: geen herhaling van handelingen
 • 90% van QA administratie zonder specifieke achtergrond
 • Flexibiliteit: bedrijfs- en niet persoonsafhankelijk
 • Direct toegang tot iMIS Food experts

Waarom iMIS Food?


Productkwaliteit en voedselveiligheid staan hoog op de agenda en de voedselbranche wordt in toenemende mate geconfronteerd met stijgende kwaliteitskosten.

Etikettering moet voldoen aan vele wettelijke eisen. Normen zoals BRC en IFS stellen voortdurend strengere eisen en klanten eisen inhoudelijke informatie over de geleverde producten. Daardoor betaalt u als ondernemer een hoge rekening voor een kwaliteitsafdeling, de benodigde software en de adviseurs die moeten worden ingeschakeld voor aanvullende expertise. iMIS biedt u een hoogwaardig alternatief met aanzienlijke besparingen op uw kwaliteitskosten. Als u besluit om iMIS te gaan gebruiken, kunt u binnen een maand de voordelen ervan plukken.

iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen.

Benieuwd wat iMIS food voor u kan betekenen?

Neem dan contact met ons op en we laten u graag de mogelijkheden zien!

Toepassingen iMIS Food


Binnen het bedrijf
Met iMIS Food kan iedereen op de hoogte worden gesteld van de geldende regels en instructies binnen het bedrijf. De planning van de controlerondes is via intranet beschikbaar en iedereen kan nagaan welke controleronde wanneer moet worden uitgevoerd. Met het specificatiemanagementsysteem heeft een bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle. Met iMIS Food wordt het gehele bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is te vinden op het beveiligd intranet.

Communicatie naar klanten
Met iMIS Food staat het bedrijf nooit voor verrassingen. De meeste retailers maken gebruik van een website waar etiketinformatie, gedetailleerde grondstofinformatie, voedingswaarden en allergenen moet worden ingevoerd.
iMIS Food bevat alle informatie die door retailers kan worden opgevraagd. Bij een klantenvraag over een eindproduct is meteen bekend welke levering het betreft en welke grondstoffen zijn verwerkt.

iMIS Food bestaat uit de volgende bouwstenen


iMIS Food Handbook

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen.
Lees meer

iMIS Food Portal

Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten. Met iMIS Food Portal zijn voor iedereen in...
Lees meer

iMIS Food Intranet

Met iMIS Food intranet wordt het gehele bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is te vinden op...
Lees meer

iMIS Food Tracking

In het productieproces houdt iMIS Tracking bij welke grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen bij welk eindproduct terechtkomen. iMIS Tracking houdt van ieder eindproduct...
Lees meer

iMIS Food SpecCheck

Met het specificatie managementsysteem heeft een bedrijf alle specificaties van het eindproduct onder controle. Het systeem biedt een compleet managementsysteem van grondstof...
Lees meer

iMIS Food Updates

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.
Lees meer

iMIS Food Helpdesk

De iMIS Food Helpdesk is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Met het iMIS Food systeem heeft de directie real-time inzicht in de Food Safety...
Lees meer

iMIS Food Audit

iMIS Food bevat een managementsysteem voor controlerondes en incidentenrapportage dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen.
Lees meer

iMIS Food is ingericht voor verschillende sectoren:


Voedselproducenten die willen voldoen aan:

Opslag en transportbedrijven die willen voldoen aan:

 • IFS Logistics
 • BRC Storage and Distribution
 • FSSC Transport and Storage

Handelaren die willen voldoen aan:

 • IFS Broker
 • BRC Agents and Brokers
 • FSSC Retail

Verpakkingsbedrijven die willen voldoen aan:

 • IFS PACsecure
 • BRC Packaging and Packaging Materials
 • FSSC Food Packaging Manufacturing
Food Safety Software iMIS Food

Wilt u meer over iMis Food weten download dan hier onze brochure!

Benieuwd naar de mogelijkheden van iMIS?

Neem contact met ons op en we laten u alle mogelijkheden zien!