iMIS Food

iMIS Food is ontwikkeld om de voedselproducent in staat te stellen om zelf voedselveiligheid te managen. iMIS Food biedt een compleet ingericht softwareplatform voor voedselveiligheid. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Werken met het iMIS Food levert de volgende voordelen op:

1. Bedrijf/Merkbescherming

  • Voldoen aan de wettelijke eisen
  • Voldoen aan de kwaliteitsstandaarden
  • Alles tot in detail onder controle

2. Kwaliteit

  • Real-time beschikbaarheid van kwaliteitsdata
  • Kennissysteem: Formalisering en beveiliging van kennis
  • Effectiviteit: Real-time food management op basis van kunde

3. Efficiency

  • Integrale kostenbesparingen: geen herhaling van handelingen
  • 90% van QA administratie zonder specifieke achtergrond
  • Flexibiliteit: bedrijfs- en niet persoonsafhankelijk
  • Direct toegang tot iMIS Food experts
smartmockups_kizvnp2k
smartmockups_kizvevqm

Wil je meer zien van iMIS Food?

Plan dan geheel vrijblijvend een online demo in!

Waarom iMIS Food?

Productkwaliteit en voedselveiligheid staan hoog op de agenda en de voedselbranche wordt in toenemende mate geconfronteerd met stijgende kwaliteitskosten.

Etikettering moet voldoen aan vele wettelijke eisen. Normen zoals FSSC 22000, BRC en IFS stellen voortdurend strengere eisen en klanten eisen inhoudelijke informatie over de geleverde producten. Daardoor betaalt u als ondernemer een hoge rekening voor een kwaliteitsafdeling, de benodigde software en de adviseurs die moeten worden ingeschakeld voor aanvullende expertise. iMIS biedt u een hoogwaardig alternatief met aanzienlijke besparingen op uw kwaliteitskosten. Als u besluit om iMIS te gaan gebruiken, kunt u binnen een maand de voordelen ervan plukken.

Boek nu gratis de iMIS Food Scan

Met de iMIS Food Scan krijg jij als ondernemer onafhankelijk advies of de huidige grootte van de kwaliteitsafdeling nodig is, de benodigde software toereikend is en of de adviseurs die worden ingeschakeld daadwerkelijk nodig zijn.

Bekijk hier de onderdelen van iMIS Food

Handbook Imis Food

iMIS Food Handbook

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen.
Bekijk iMIS onderdeel
Portal IMIS

iMIS Food Portal

Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten. Met iMIS Food Portal zijn voor iedereen in de keten de verschillende onderdelen toegankelijk.
Bekijk iMIS onderdeel
Intranet imis food

iMIS Food Intranet

Met iMIS Food intranet wordt het gehele bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is te vinden op het intranet.
Bekijk iMIS onderdeel
Tracking imis Food

iMIS Food Tracking

In het productieproces houdt iMIS Tracking bij welke grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen bij welk eindproduct terechtkomen. iMIS Tracking houdt van ieder eindproduct bij aan welke klant is geleverd. De tracering...
Bekijk iMIS onderdeel
SpecCheck imis

iMIS Food SpecCheck

Met het specificatie managementsysteem heeft een bedrijf alle specificaties van het eindproduct onder controle. Het systeem biedt een compleet managementsysteem van grondstof tot etiket op het eindproduct.
Bekijk iMIS onderdeel
iMIS Food updates

iMIS Food Updates

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.
Bekijk iMIS onderdeel
iMIS Food Helpdesk

iMIS Food Helpdesk

De iMIS Food Helpdesk is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Met het iMIS Food systeem heeft de directie real-time inzicht in de Food Safety situatie van zijn onderneming.
Bekijk iMIS onderdeel
iMIS Food Audit

iMIS Food Audit

iMIS Food bevat een managementsysteem voor controlerondes en incidentenrapportage dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen.
Bekijk iMIS onderdeel

iMIS Food is geschikt voor ieder type Food bedrijf:

De implementatie van iMIS Food

Het iMIS Food implementatietraject omvat 5 tot 10 dagen ondersteuning per locatie en heeft een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden.

De ondersteuning vindt voornamelijk online plaats.

Ben je benieuwd welke stappen we doorlopen tijdens de implementatie? Bekijk dan het implementatieplan.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Toepassingen iMIS Food

Binnen het bedrijf

Met iMIS Food kan iedereen op de hoogte worden gesteld van de geldende regels en instructies binnen het bedrijf. De planning van de controlerondes is via intranet beschikbaar en iedereen kan nagaan welke controleronde wanneer moet worden uitgevoerd. Met het specificatiemanagementsysteem heeft een bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle. Met iMIS Food wordt het gehele bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is te vinden op het beveiligd intranet.

Communicatie naar klanten

Met iMIS Food staat het bedrijf nooit voor verrassingen. De meeste retailers maken gebruik van een website waar etiketinformatie, gedetailleerde grondstofinformatie, voedingswaarden en allergenen moet worden ingevoerd.
iMIS Food bevat alle informatie die door retailers kan worden opgevraagd. Bij een klantenvraag over een eindproduct is meteen bekend welke levering het betreft en welke grondstoffen zijn verwerkt.

Voedselveiligheid nieuws

Participants complete Food Safety Compliance training

Participants complete Food Safety Compliance training

On 17 June, we started the Food Safety Compliance training with 12 enthusiastic participants. We went back to the basics, the foundation to properly fulfill...
Read more
HACCP Team training

HACCP team training

With our HACCP team training you can hold a good session with your team. The HACCP team will understand the role to be executed and...
Read more