Standaarden voor voedselveiligheid

Er zijn verschillende standaarden om voedselveiligheid te managen. Bedrijven die in Nederland in de voedingsmiddelenbranche actief zijn, krijgen te maken met strenge veiligheidsvoorschriften. Wij helpen bedrijven in de voedingsmiddelenbranche om te voldoen aan deze veiligheidsvoorschriften middels iMIS Food. Op deze pagina lees je meer over de verschillende standaarden voor voedselveiligheid. Onder andere, BRC, FSSC en de standaard IFS.

Verschillende standaarden voor voedselveiligheid

Er zijn verschillende standaarden voor voedselveiligheid. Lees meer over de belangrijkste normen:

FSSC 22000 Food Safety Management Systems

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22 000 en is een internationaal erkende vorm van aantoonbare voedselveiligheid afgeleid van de Codex.
IFS LOGO Food safety

IFS International Featured Standards

IFS staat voor International Featured Standards Food en vertoont een sterke gelijkenis met BRC Food. In IFS Food wordt er gewerkt met een ‘knock-out criteria’.
BRC Logo food safety

BRC British Retail Consortium

BRC staat voor British Retail Consortium. Deze bracheorganisatie voor Britse supermarkten, heeft BRC Global Standard for Food Safety ontwikkeld.

iMIS Food ondersteunt ook de volgende ISO-normen:

ISO 14001:2015

ISO:14001 Milieu Norm

ISO:14001 (2015) is gericht op het beheersen en verbeteren van de prestaties van een organisatie op milieugebied binnen de organisatie en in de gehele keten.
ISO 22301 Logo

ISO:23301 BCMS en Bedrijfscontinuïteit

ISO 22301 is een norm op het gebied van bedrijfscontinuïteit en bevat op high level niveau de eisen met betrekking tot het opstellen en implementeren van BCMS.
ISO 27001 logo

ISO:27001 Norm Informatiebeveiliging

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. 27001 bewijst dat de organisatie nodige informatie voorzorgsmaatregelen heeft genomen.
ISO 9001 2015

ISO:9001 Algemene Kwaliteitsmanagement

ISO 9001 is de norm die helpt om bedrijfsprocessen te beheersen en te verbeteren. Deze ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.
MVO Prestatieladder

MVO Prestatieladder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om 33 MVO indicatoren door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders van het bedrijf.
TwitterFacebookLinkedInPin It