Food Safety Compliance opleiding

QA manager zijn bij een Food bedrijf is een veelomvattende, kennisintensieve functie. Enerzijds moet je continu op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving en kwaliteitsstandaarden, anderzijds is het je taak om dagelijks ervoor te zorgen dat de HACCP studie in het gehele bedrijf bekend is en dat de beheersmaatregelen worden opgevolgd. Receptuurwijzigingen leiden vaak tot nieuwe ingrediënten declaraties, waarbij het ook van belang is dat deze informatie op het etiket van het desbetreffende product komt, op het moment dat volgens het nieuwe recept wordt gewerkt.

Met onze QA opleiding gaan we terug naar de basis, het fundament om op een goede manier de complexe functie van QA manager te kunnen vervullen, nu en in de toekomst, men een unieke management perspectief. Er worden handvatten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Hoe kan ik het bedrijf zo inrichten dat er realtime kan worden voldaan aan alle eisen vanuit wetgeving en kwaliteitsstandaarden?

Aanmelden voor de opleiding in Rotterdam

Praktische informatie

  • Trainingsdag duurt van 9:30-16:30
  • Prijs: 2475,- Euro per deelnemer
  • Maximaal 12 deelnemers
  • Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam
  • Benodigd kennisniveau: Enige werkervaring of minimaal MBO
  • Toegang tot http://imistraining.imisfood.com voor 1 jaar

Deze opleiding wordt begin 2025 weer gegeven, wel is het mogelijk eerder deel te nemen aan de Engelstalige online training.

Aanmelden voor de opleiding

Je kunt een bericht sturen naar info@qassurance.com of ons bereiken op 010-2004080.

Inhoud 5 trainingen opleiding Food Safety Compliance

Module 1 HACCP en Wetgeving

Aan de hand van een voorbeeld wordt doorgenomen wat de relatie is tussen basisvoorwaarden, beheersmaatregelen en HACCP studie aangaande grondstoffen en processen. Hoe stel je een gevarenanalyse op? Verder wordt er een totaal overzicht gegeven van alle relevante Nederlandse en EU wetgeving.

Module 2 Etikettering en Specificatiemanagement

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt er verder ingegaan op de etiketteringseisen vanuit de wetgeving. Verder zal er zelf met de recepturenmodule van iMIS Food warenwettelijk juiste etiketteringsinformatie worden gegenereerd en zullen er productspecificaties worden opgesteld, rekening houdend met bijvoorbeeld klanteneisen en de microbiologische normen.

Module 3 Kwaliteitsstandaarden en kruistabellen, o.a. FSSC22000, BRC en IFS

De meeste levensmiddelenbedrijven zijn BRC, IFS of FSSC22000 gecertificeerd. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze normen? Hoe richt je het kwaliteitssysteem, de documentatie en de naleving ervan in zodat je tijdens de audit aantoonbaar voldoet? Hoe ga je om met moeilijke auditsituaties? Kun je als bedrijf zelf de audit afbreken als je dit wilt? Op basis van meer dan 1000 audits wordt er kennis overgedragen over hoe je het beste aantoonbaar kunt voldoen aan de kwaliteitsstandaarden. Ook wordt een raamwerk aangeboden om de systematiek uit te breiden naar ISO9001, ISO14001 en de MVO prestatieladder.

Module 4 Interne audits en jaarlijkse QA rapportages

In deze module gaan we in op de vraag 'Waarom worden er audits gehouden?'. Vervolgens gaan we via de kwaliteitsmanagement theorie naar de basisprincipes van het auditen. Met de aangeboden aanpak voor intern auditeren gaan we via een Business Case de praktijk toetsen en de eventuele bevindingen rapporteren. De rest van de module is gereserveerd voor alle rapportages die jaarlijks van een levensmiddelenbedrijf worden verwacht. O.a. het verificatierapport, de management review, rapportages voor Food Defense en Fraude en de stakeholderanalyse worden behandeld.

Module 5 Workshop: Real-time food safety compliance

Aan de hand van een case studie wordt er een aanpak ontwikkeld voor de komende 3 jaar. Hierbij worden alle behandelde onderwerpen toegepast.

Brochure Downloaden

Wil je de brochure over deze opleiding voedselveiligheid downloaden?

Presentatie modules

Wil je de presentaties van de modules van de opleiding bekijken?

QAssurance trainer

Cees Cropped

Ir. Cees van Elst

Cornelis van Elst, Cees voor intimi, is meer dan 25 jaar actief in voedselveiligheid en internationaal spreker op het gebied van Food Safety Compliance. Tijdens zijn studie op de TUE heeft Cees zich gespecialiseerd in IT en kwaliteit. Tijdens zijn werk bij Unilever zag hij de kansen op het gebied van  geautomatiseerde voedselveiligheid. 

Meld u nu aan voor de opleiding

Meld u aan via info@qassurance.com, bij vragen bel of mail gerust.

Sfeerimpressie opleiding

Twijfel je nog om deel te nemen aan deze opleiding?

We gaan graag met je in gesprek om te bepalen of deze opleiding voor jou geschikt is. Tevens is het altijd mogelijk om een incompany training te verzorgen of het programma voor een grote groep aan te passen.

TwitterFacebookLinkedInPin It