Real-time Food Safety System certification

Dit volgende QAssurance artikel legt uit hoe ''De nieuwe concurrent van multinationals'' real-time food safety system certification zal zijn.

Real-time Food Safety System certification

Real-time System : 25 jaar geleden werkte ik een paar jaar bij een multinational en wat me opviel was dat alles draaide om het merk. Grote investeringen in campagnes en je carrierepad was heel overzichtelijk: Marketing en en go, en ja er deden ook wat collega's zoals ik aan Supply Chain . Omdat het beleid was om niet voor derden te produceren was er ook geen druk om gecertificeerd te zijn, dat was de uitdaging voor die Private Label fabrieken. Het merk, waarin vaak een halve eeuw marketing was geinvesteerd, gaf reeds een winnend gevoel van vertrouwen bij de consument, de moeten wel voedselveilig en goed zijn.

Keurmerken

Doordat grotere bedrijven meer impact kunnen hebben op de Supply Chain kwamen daarna ook de , Chains of Custody bij, zoals Rainforest Alliance en MSC. Deze keurmerken hadden als doel dit veilige gevoel nog verder te bevestigen en gaven een mooi uniek selling point aan de multinationals, private label producenten en familiebedrijven konden meestal pas een paar jaar later instappen in deze Chains of Custody en wanneer een propositie mainstream was geworden, kwam er wel weer een nieuw bij, zoals Planet Proof. Al deze keurmerken en “reasons to believe” zijn grotendeels gebaseerd op een beetje traceren en veel marketing en zijn door de wildgroei niet meer te onderscheiden.

Digitaliseren

Digitalisering, real-time consumenteninformatie en steeds complexwordende regelgeving en consumentenverwachtingen zullen er de komende jaren voorzorgen dat de Supply Chain functies belangrijker gaan worden dan Marketing, hetgeen grote impact kan hebben op multinationals, wiens waarderingen grotendeels op “merken” is gebaseerd.

Real-time food safety systems

Het geeft ook een grote kans, de multinational die als focus heeft de merkbeleving te onderbouwen met richting klantenverwachtingen zal de grote winnaar zijn. Het merk wordt dan het “nieuwe” certificaat voor real-time food safety systems.

Real-time trust and transparency

De huidige Food Multinationals moeten transformeren van marketing tot real-time bedrijven die middels de operatie trust en bieden en niet op basis van historisch vertrouwen in een merk en steeds wereldwijd voorloper te zijn in de keurmerken carrousel.

Transformatie van marketing tot real-time compliance bedrijf

Dit vergt wel een andere focus op capability : de transformatie van marketing tot real-time compliance bedrijf.

Wanneer dit niet onderdeel is van de strategie, zullen uiteindelijk de huidige GFSI schema's dit vertrouwen gaan bieden met real-time food safety system certification en hiermee private label producenten een uniek selling point geven, die zal winnen van de huidige merkbeleving.

Deze trend kan de waardering van multinationals halveren…

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Real-time Food Safety System certification' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: