QAssurance Events januari 2020

In januari 2020 heeft QAssurance twee evenementen georganiseerd een netwerksessie en tevens een kennissessie : voedselveiligheid een commercieel voordeel.

Netwerkmeeting

Op 17 januari organiseren wij weer een iMIS Food netwerkmeeting. Deze netwerkmeeting is bedoeld voor iMIS Food gebruikers en andere partijen/bedrijven/professionals die zich interesseren en bezighouden met . Qassurance organiseert deze meeting om een actief platform te creëren waarin kennis delen centraal staat. Update je voedselveiligheid kennis en vergroot je netwerk op deze meeting!

Kennissessie

Op 23 januari organiseren wij een kennissessie met als thema: Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

In 2019 is wederom duidelijk geworden dat het niet voldoen aan de juiste voedselveiligheidscriteria kan leiden tot extra hoge of, in het ergste geval, sluiting van je onderneming. Ook vinden er steeds meer recalls plaats omdat bedrijven niet de juiste kennis hebben van de nieuwste wetgeving.

Bedrijven zijn bijvoorbeeld niet op de hoogte van de laatste handhaving van de NVWA. In geval van zijn de houdbaarheidsstudies op verkeerde waardes gebaseerd, waardoor alleen nog producten met een van 4 dagen uitgeleverd kunnen worden. Dit komt de commercie uiteraard niet ten goede.

Is jouw kwaliteitsafdeling momenteel bezig met de juiste activiteiten en wetgeving?

Waarom organiseren wij deze sessies?

Wij organiseren dit omdat productkwaliteit en voedselveiligheid hoog op de agenda staan en de voedselbranche wordt in toenemende mate geconfronteerd met stijgende kwaliteitskosten. Etikettering moet voldoen aan vele wettelijke eisen. Normen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 stellen voortdurend strengere eisen en klanten eisen inhoudelijke informatie over de geleverde producten.

Daardoor betaalt u als ondernemer een hoge rekening voor een kwaliteitsafdeling, de benodigde software en de adviseurs die moeten worden ingeschakeld voor aanvullende expertise.

Bezoek onze kennissessie of kom naar de iMIS Netwerkmeeting om ervoor te zorgen dat jij up-to-date blijft van alle veranderingen.