HACCP Wetgeving en voedselveiligheid training Dag 1

De Module HACCP en wetgeving bespreekt de HACCP methodiek met de bij behorende beheersmaatregelen en wetgeving, voor de waarborging van de voedselveiligheid.

Food Safety Compliance Opleiding

Met de QA opleiding gaan we terug naar de basis om op een goede manier de complexe functie van QA manager te kunnen vervullen, nu en in de toekomst. Er worden handvatten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Op de eerste dag van de opleiding gaan we uitgebreid in op HACCP Wetgeving en voedselveiligheid.

Deze HACCP  Wetgeving training op 16 juni is onderdeel van een 5-daagse opleiding voedselveiligheid.


Wat leer je in deze HACCP en Wetgeving training?

Introductie

Aan de hand van een voorbeeld wordt er doorgenomen wat de relatie is tussen basisvoorwaarden, beheersmaatregelen en HACCP studie voor grondstoffen en de processen. Hoe stel je een gevarenanalyse op? Verder wordt er een totaal overzicht gegeven van alle relevante Nederlandse en Europese wetgeving.

Basisvoorwaarden

De basisvoorwaarden zijn de minimale eisen waaraan een levensmiddelen bedrijf aan moet voldoen. Doormiddel van theorie praktijk voorbeelden, en klasikale discussies, worden deze voorwaarden uitvoering besproken, inclusief de aansluitende beheers maatregelen.

Gevarenanalyse

Om te voldoen aan bepaalde standaarden is een gevaren analyse een essentieel onderdeel voor het waardborgen van de voedselveiligheid. De HACCP of de Hazard Analysis Critical Control Point, wordt gebruikt als methodiek, om voedselveiligheidsrisico’s op te stellen. Daarnaast moeten er beheerstappen aanwezig om risico’s te minimaliseren of te voorkomen.

NL & EU wetgeving

Door middel van de iMIS wetgevingsite kan er makkelijk genavigeerd worden door de recente wetgeving enrelevante gevaren. Daarnaast kan er ingezoomd worden op bepaalde product groepen. Tijdens de training wordt er een totaal overzicht besproken en gegeven, met alle relevante nationale en Europese wet en regelgeving.


4 andere onderdelen voedselveiligheid opleiding

Er worden handvatten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Hoe kan ik het bedrijf zo inrichten dat er realtime kan worden voldaan aan alle eisen vanuit wetgeving en kwaliteitsstandaarden?

Doormiddel van de 5 trainingsdagen groeit u als kwaliteits manager op meerdere facetten in uw eigen bedrijf.


HACCP  Wetgeving trainers van QAssurance

De cursus wordt gegeven door eigenaar van QAssurance Cees van Elst en Senior Food Consultant Wicher Grijsseels. Onze medewerkers zijn constant opzoek naar nieuwe methodiek om voedselveiligheid te optimaliseren.


Vragen over deze HACCP en Wetgeving training of hele opleiding?

Heeft u vragen over de content van de opleiding of HACCP Wetgeving en voedselveiligheid? Neem dan contact met ons op. Na en tijdens de training staan wij open voor feedback, neem dan ook contact met ons, of spreek ons aan tijdens de opleiding.

Telefoonnummer:
010-1234567

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'HACCP Wetgeving en voedselveiligheid training Dag 1' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: