Kwaliteitsstandaarden en kruistabellen training Dag 3

Wil je een BRC, IFS of FSSC22000 certificaat. Waar moet je aan voldoen en wat is het verschil in methodiek. Je leert het tijdens deze trainingsdag.

Food Safety Compliance Opleiding

Met de QA opleiding gaan we terug naar de basis, het fundament om op een goede manier de complexe functie van QA manager te kunnen vervullen. Er worden handvatten aangeboden die belangrijk zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Op dag 3 van de opleiding gaan we dieper in op Kwaliteitsstandaarden, normen en kruistabellen.

Deze HACCP  Wetgeving training op 16 juni is onderdeel van een 5-daagse opleiding voedselveiligheid.


Wat leer je in deze Kwaliteitsstandaarden en kruistabellen training?

Introductie normen en standaarden voedselveiligheid

De meeste levensmiddelenbedrijven zijn BRC, IFS of FSSC22000 gecertificeerd. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze normen? Hoe richt je het kwaliteitssysteem, de documentatie en de naleving ervan in zodat je tijdens de audit aantoonbaar voldoet? Hoe ga je om met moeilijke auditsituaties? Kun je als bedrijf zelf de audit afbreken als je dit wilt? Op basis van meer dan 1000 audits wordt er kennis overgedragen over hoe je het beste aantoonbaar kunt voldoen aan de kwaliteitsstandaarden. Ook wordt een raamwerk aangeboden om de systematiek uit te breiden naar ISO9001, ISO14001 en de MVO prestatieladder.

ISO-Normen

Naast de FSCC 22000 die afgeleid is van de ISO 22000, voor voedselveiligheid zijn er andere iso-normen waaraan een bedrijf aan kan voldoen, bijvoobeeld een iso met een focus op informatiebeveiliging of maatscahppelijk verantwoord ondernemen.

  • ISO 9001 is de norm die helpt om bedrijfsprocessen te beheersen en te verbeteren. Deze ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.
  • ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. 27001 bewijst dat de organisatie nodige informatie voorzorgsmaatregelen heeft genomen.
  • ISO:14001 (2015) is gericht op het beheersen en verbeteren van de prestaties van een organisatie op milieugebied binnen de organisatie en in de gehele keten.
  • ISO 22301 is een norm op het gebied van bedrijfscontinuïteit en bevat op high level niveau de eisen met betrekking tot het opstellen en implementeren van BCMS.
  • De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om 33 MVO indicatoren door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders van het bedrijf.

Certificering voedselveiligheid

Al eerder is genoemd dat de meeste levensmiddelen bedrijven IFS, BRC of FSSC gecertificeerd zijn. Hier volgt een klein overzichtje van de standaarden. In de training zullen wij nog dieper in gaan op de verschillen en deel je ervaringen met andere QA en QC personeel over de standaard die daar van toepassing is.

FSSC 22000

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000 en is een internationaal erkende norm van voedselveiligheid afgeleid van de Codex Alimentarius.

IFS

IFS FOOD staat voor International Featured Standards Food en vertoont een sterke gelijkenis met BRC Food. In IFS Food wordt er gewerkt met een ‘knock-out criteria’.

BRC

BRC staat voor British Retail Consortium. Deze bracheorganisatie voor Britse supermarkten, heeft BRC Global Standard for Food Safety ontwikkeld.


4 andere onderdelen voedselveiligheid opleiding

Er worden handvatten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Hoe kan ik het bedrijf zo inrichten dat er realtime kan worden voldaan aan alle eisen vanuit wetgeving en kwaliteitsstandaarden?

Doormiddel van de 5 trainingsdagen groeit u als kwaliteits manager op meerdere facetten in uw eigen bedrijf.


Kwaliteitsstandaarden experts en trainers van QAssurance

De cursus wordt gegeven door eigenaar van QAssurance Cees van Elst en Senior Food Consultant Wicher Grijsseels. Onze medewerkers zijn constant opzoek naar nieuwe methodiek om voedselveiligheid te optimaliseren.


Vragen over het behalen van de kwaliteitstandaarden en normen?

Heeft u vragen over de content van de opleiding of kwaliteitsstandaarden, normen en kruistabellen, neem dan contact met ons op. Na en tijdens de training staan wij open voor feedback. Neem dan ook contact met ons, of spreek ons aan tijdens de opleiding.

Telefoon:
010-1234567

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Kwaliteitsstandaarden en kruistabellen training Dag 3' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: