Food Safety Compliance opleiding voor QA managers

Met onze QA opleiding gaan we terug naar de basis, het fundament om op een goede manier de complexe functie van QA manager te kunnen vervullen, nu en in de toekomst. 

Start: januari 2021

Food Safety Compliance opleiding voor QA managers

QA manager zijn bij een Food bedrijf is een veelomvattende, kennisintensieve functie. Enerzijds moet je continu op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving en kwaliteitsstandaarden, anderzijds is het je taak om dagelijks ervoor te zorgen dat de HACCP studie in het gehele bedrijf bekend is en dat de beheersmaatregelen worden opgevolgd. Receptuurwijzigingen leiden vaak tot nieuwe ingrediënten declaraties, waarbij het ook van belang is dat deze informatie op het etiket van het desbetreffende product komt, op het moment dat volgens het nieuwe recept wordt gewerkt.

Met onze QA opleiding gaan we terug naar de basis, het fundament om op een goede manier de complexe functie van QA manager te kunnen vervullen, nu en in de toekomst. Er worden handvaten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Hoe kan ik het bedrijf zo inrichten dat er realtime kan worden voldaan aan alle eisen vanuit wetgeving en kwaliteitsstandaarden?

De inhoud van deze opleiding

 Dag 1 - HACCP en Wetgeving
Aan de hand van een voorbeeld wordt doorgenomen wat de relatie is tussen basisvoorwaarden, beheersmaatregelen en HACCP studie aangaande grondstoffen en processen. Hoe stel je een gevarenanalyse op? Verder wordt er een totaal overzicht gegeven van alle relevante Nederlandse en EU wetgeving.

Dag 2 - Etikettering en Specificatiemanagement
Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt er verder ingegaan op de etiketteringseisen vanuit de wetgeving. Verder zal er zelf met de recepturenmodule van iMIS Food warenwettelijk juiste etiketteringsinformatie
worden gegenereerd en zullen er productspecificaties worden opgesteld, rekening houdend met bijvoorbeeld klanteneisen en de microbiologische normen.

Dag 3 - Kwaliteitsstandaarden en kruistabellen, o.a. FSSC22000, BRC en IFS
De meeste levensmiddelenbedrijven zijn BRC, IFS of FSSC22000 gecertificeerd. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze normen? Hoe richt je het kwaliteitssysteem, de documentatie en de naleving ervan in zodat je tijdens de audit aantoonbaar voldoet? Hoe ga je om met moeilijke auditsituaties? Kun je als bedrijf zelf de audit afbreken als je dit wilt? Op basis van meer dan 500 audits wordt er kennis overgedragen over hoe je het beste aantoonbaar kunt voldoen aan de kwaliteitsstandaarden. Ook wordt een raamwerk aangeboden om de systematiek uit te breiden naar ISO9001, ISO14001 en de MVO prestatieladder.

Dag 4 - Interne audits en jaarlijkse QA rapportages
In de ochtend gaan we in op de vraag 'Waarom worden er audits gehouden?'. Vervolgens gaan we via de kwaliteitsmanagement theorie naar de basisprincipes van het auditen. Met de aangeboden aanpak voor intern auditeren gaan we via een Business Case de praktijk toetsen en de eventuele bevindingen rapporteren. De rest van de dag is gereserveerd voor alle rapportages die jaarlijks van een levensmiddelenbedrijf worden verwacht. O.a. het verificatierapport, de management review, rapportages voor Food Defense en Fraude en de stakeholderanalyse worden behandeld.

Dag 5 - Case studie: Realtime food safety compliance en borrel bij BlackSmoke
De laatste dag van de opleiding vindt plaats op de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Aan de hand van een case studie wordt er in de ochtend een aanpak ontwikkeld voor de komende 3 jaar. Hierbij worden alle behandelde onderwerpen van de eerste 4 dagen toegepast. Afsluitend is er een diploma-uitreiking en borrel bij BlackSmoke.

De trainers van QAssurance

Cees Cropped
Ir. Cees van Elst

Cornelis van Elst, Cees voor intimi, is meer dan 25 jaar actief in
voedselveiligheid en internationaal spreker op het gebied van Food
Safety Compliance. Tijdens zijn studie op de TUE heeft Cees zich gespecialiseerd in IT en kwaliteit. Tijdens zijn werk bij Unilever zag hij de kansen op het gebied van  geautomatiseerde voedselveiligheid. 

Sinds 2009 is iMIS Food op de markt en is de aanpak in meer dan 500 audits gevalideerd. Graag neemt hij je mee op reis in de wereld van realtime compliance.

Wicher-Grijseels (1) Cropped
Ir. Wicher Grijsseels

Wicher is als Food Consultant binnen QAssurance dagelijks bezig om voedingsproducenten te helpen te voldoen aan de gestelde voedselveiligheidseisen. Als geen ander weet hij hoe je als bedrijf effectief kunt werken door gebruik te maken van iMIS Food. Wicher heeft zichzelf de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in de preventie van Listeria. 

Aanmelden voor deze opleiding

Praktische informatie

  • Kosten: € 1695 per persoon
  • Start opleiding: januari 2021
  • Trainingsdag duurt van 9:30-16:30
  • Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam
  • Benodigd kennisniveau: Enige werkervaring of Minimaal MBO

Vul dan onderstaand formulier in om jezelf aan te melden

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

qassurance_color_320

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Food Safety Software iMIS Food

Twijfel je nog om deel te nemen aan deze opleiding?

We gaan graag met je in gesprek om te bepalen of deze opleiding voor jou geschikt is. Tevens is het altijd mogelijk om een incompany training te verzorgen of het programma voor een grote groep aan te passen.

Sfeerimpressie opleiding zomer 2020

Voedselveiligheid nieuws

FAQ kwartaal 3 voedselveiligheid

De meest gestelde vragen omtrent voedselveiligheid van Q3-2020

De zomer hebben we achter ons gelaten en over 73 dagen is het alweer kerst. Dit betekent dat we in het laatste kwartaal van het...
Lees verder
Corona Food Safety

Nieuw artikel: Na NVWA bezoek geschorst voor certificering….hoe kan dat?

Levensmiddelenbedrijven zijn vaak gecertificeerd voor schema’s zoals FSSSC22200, BRC of IFS. Deze schema’s worden door schemabeheerders opgesteld en geborgd. Certificerende instellingen kunnen het recht verkrijgen...
Lees verder