VMT bijeenkomst 29 mei: Levensmiddelenwetgeving

Na een vheftig jaar waarin de voedingsmiddelenindustrie haar etiketten moest aanpassen aan op 13 december als verordening. | VMT |

QAssurance is sponsor van de VMT bijeenkomst Levensmiddelenwetgeving.

VMT Bijeenkomst: Na een vrij heftig jaar waarin de voedingsmiddelenindustrie haar etiketten moest aanpassen aan de op 13 december van kracht geworden Informatieverordening lijkt 2015 een iets rustiger jaar te worden. Maar schijn bedriegt. De druk van maatschappelijke organisaties op de industrie neemt verder toe, bijvoorbeeld ten aanzien van het informeren/misleiden van de consument – ook dit jaar is er een debat, dit keer met Foodwatch – en het openbaar maken van (inspectie)resultaten. Overheid en toezichthouder NVWA formuleren naar aanleiding van diverse rapporten en initiatieven als de Force Voedselvertrouwen nieuw beleid. En natuurlijk blijft wetgeving een continu proces en komen ‘nieuwe' onderwerpen als en duale nadrukkelijker in beeld. Consumenteninformatie, transparantie en zijn dan ook verweven tot een actueel programma dat een breed publiek van wetgevingsdeskundigen, kwaliteits- en plantmanagers/directies en hun vertegenwoordigers zal aanspreken. Adviseurs, advocaten en toezichthouders completeren het deelnemersveld. Door deze diversiteit en kleinschaligheid kan er vrij open door alle betrokkenen met elkaar van gedachten worden gewisseld, zo blijkt ieder jaar weer.

VMT congresinformatie

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'VMT bijeenkomst 29 mei: Levensmiddelenwetgeving' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: