1 december Food Micro symposium thermofielen

De Stichting Micro organiseerde op donderdag 1 december 2016 in De Bilt een symposium over thermofiele in voeding.

Hitteresistente sporen, zowel van als van schimmels, zijn een toenemende zorg bij de productie van levensmiddelen. Minder bekend is dat die op zich niet bekend staan als “hitteresistent” in bepaalde levensmiddelen wel degelijk een hittebehandeling kunnen overleven. De trend naar mildere conservering en een betere productkwaliteit zoals behoud van smaak en een fermere textuur heeft geleid tot de toepassing van andere (mildere) hittebehandelingen. Dit geeft thermofiele bacteriële sporenvormers zoals Bacillus, Geobacillus, Paenibacilus en soorten maar ook hitteresistente schimmels zoals Talaromyces macrosporus en Byssochlamys nivea een betere kans op overleving.

Op dit symposium werden de belangrijkste hitteresistente micro-organismen besproken en dan vooral in relatie tot de levensmiddelen waarin zij voorkomen. Aan het eind van het symposium is inzicht verkregen in de problematiek van hitteresistente micro-organismen in voeding en de beheersmaatregelen welke zowel in de keten als in het eindproduct noodzakelijk zijn om tot oplossingen te komen.

Presentatie vleeswaren en nitriet, gegeven door QAssurance

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina '1 december Food Micro symposium thermofielen' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: