BRC Packaging & Packaging Materials

BRC of het British retail consortium is in samenwerking met het Engelse retail-organisaties onstaan om de veiligheid van voedselproducten te harmoniseren en optimaliseren door een scala normen en toetsingen in de voedselketen. Het initiatief leidde tevens voor de BRC standaarden Packaging & Packaging Materials, BRC Consumer Products, BRC Storage & Distribution en BRC Agents & Brokers.

De Packaging & Packaging Materials versie van BRC omvat 7 onderwerpen waar bedrijven aan moeten voldoen

De BRC Packaging & Packaging Materials norm

De BRC Packaging & Packaging versie omvat 7 onderwerpen waar bedrijven aan moeten voldoen:

  • Organisatiestructuur en voortdurende verbetering
  • Gevaren- en risicomanagementsysteem
  • Productveiligheid en kwaliteitsmanagement
  • Locatie standaarden (waaronder primaire voorzieningen)
  • Productcontrole
  • Procescontrole
  • Personele aspecten.

BRC Packaging & Materials is ontwikkeld om de eindconsument te beschermen en het verbeteren van veiligheid, reduceren van afval en om klachten en recalls te voorkomen.

BRC Packaging & Packaging Materials logo

Toepassingsgebied BRC Packaging & Packaging Materials norm

De BRC Packaging & Packaging Materials is ontwikkeld voor bedrijven die producten verpakken.  Mogelijke risico's die kunnen voorkomen zijn fysische gevaren, denk aan glas, plastic en metaal en daarnaast ook chemische gevaren. Bijvoorbeeld het effect van het materiaal op het product, door bepaalde chemische verwerking aan de verpakking.

Certificatietraject BRC Packaging & Packaging Materials

BRC hanteert een cyclus van 1 jaar. In dit jaar worden geen tussentijdse onderzoek of audits gedaan.  Hierdoor wijkt het af van de generieke ISO 22000 norm.

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een certificering is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Heb je nog vragen over de BRC standaard?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Voedselveiligheid nieuws

Participants complete Food Safety Compliance training

Participants complete Food Safety Compliance training

On 17 June, we started the Food Safety Compliance training with 12 enthusiastic participants. We went back to the basics, the foundation to properly fulfill...
Read more
HACCP Team training

HACCP team training

With our HACCP team training you can hold a good session with your team. The HACCP team will understand the role to be executed and...
Read more