Regelgeving : vernietiging van lokale partijen.

Voornamelijk in Artikel 5 van verordening 1774/2002 wordt de kwestie van categorie 2 materiaal met de definitie en wanneer een partij lokaal vernietigd wordt.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Regelgeving: Categorie 2 materiaal

Hier volgt de regelgeving van toepassing: Categorie 2 materiaal is beschreven in de Verordening 1774/2002 en met name in artikel 5 van de verordening. In lid 2 onder a staat het volgende:2. Categorie 2-materiaal wordt zo spoedig mogelijk overeenkomstig artikel 7 verzameld, vervoerd en geïdentificeerd en, tenzij in de artikelen23 en 24 iets anders is voorgeschreven, a) wordt rechtstreeks als verwijderd door verbranding in een ver­ brandingsinstallatie die overeenkomstig artikel 12 is erkend;

Het materiaal moet dus rechtstreeks vervoerd worden naar de plek van bestemming. Het vervoer is verder geregeld in bijlage II onder de hoofdstukken 1 t/m 7.

De houder van het categoriemateriaal is verplicht het af te voeren. Het materiaal mag niet uitgevoerd worden. Alleen onder bijzondere voorwaarden is mogelijk.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Regelgeving : vernietiging van lokale partijen.' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates ontvangen?

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.