FSSC Food Packaging Manufacturing

Het produceren van veilige verpakkingsmaterialen is een cruciaal deel voor het waarborgen van de veiligheid in voedselketen. Om dit goed te borgen heeft FSSC 22000 een speciaal certificaat namelijk: FSSC Food Packaging Manufacturing

Waarom FSSC Food Packaging Manufacturing?

Het produceren van veilige verpakkingen en verpakkingsmaterialen is een cruciaal deel voor het waarborgen van de veiligheid in voedselketen. De verpakking van voeding en dierenvoeding kunnen vele essentiële functies hebben zoals;

 • Het beschermen van het product voor
  • Contaminatie
  • Schade
  • Lekken
  • Verlies van het product
 • De marketing van het product
 • Het beschrijven van het product

De verpakking kan zelf een risico vormen als het niet voldoet aan de gebruiksspecificaties en wanneer de hygiëne van het bedrijf niet op peil is. Dit kan resulteren in contaminatie van micro-organismen, toxines, chemische gevaren, of fysische gevaren zoals, glas, plastic en splinters.

De food sector heeft vele verordeningen. De verpakking moet voldoen aan vele eisen om te garanderen dat de verpakking de veiligheid van het product ondersteund. Het is noodzakelijk dat dat de juiste materialen voor de verpakking zijn gekozen. Er vele materialen mogelijk voor de verpakking, glas, plastic, metaal, papier. Elk materiaal heeft zijn product eigen risico’s.

Reikwijdte

FSSC 2200 is toepasbaar voor vele soorten bedrijf die verpakkingsmaterialen, halfabricaten en volwaardige verpakkingen voor voeding en dierenvoeding;

 • Flexibele en harde kunststoffen zoals, folies, kratten, zakjes
 • Papier zoals, karton, dozen, zakken
 • Metaal zoals, blik, flessen en dozen
 • Glas zoals, bekers en flessen
 • Containers, grote zakken, bakken, tanks, vaten voor bulk vervoer

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een certificering is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen.

Heb je nog vragen over de FSSC 22000 standaard?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Voedselveiligheid nieuws

Veelbelovende opkomende Afrikaanse landen voor de markt

Veelbelovende opkomende Afrikaanse landen voor de markt

In dit artikel lees je meer lezen over Afrikaanse opkomende landen en hun aantrekkelijkheid voor de markt.
Lees meer
Status van Food Safety certificering in Afrika

Status van Food Safety certificering in Afrika

In dit artikel lees je meer over de huidige status van de voedselveiligheidscertificering in Afrika en hoe iMIS Food Global de Food Safety verbetert.
Lees meer