GraanGeluk, meer informatie over de organisatie

Hier volgt meer informatie over de organisatie GraanGeluk en meer over de stichting en de initatiefnemer en voormalig onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout.

GraanGeluk

Naam: GraanGeluk
Categorie: groen
Waar: Renkum
: www.graangeluk.nl

Van Silfhout herstelt het boerenlandschap

Deze stichting gaat voor niks minder dan het herstel van het oorspronkelijke, natuurlijke boerenlandschap van de Veluwezoom. Dat doet initiatiefnemer Marcel van Silfhout – voormalig onderzoeksjournalist – door akkers in Renkum, Wageningen en Bennekom nieuw leven in te blazen. Daar moeten weer oude streekgranen wuiven, in combinatie met inheemse akkerkruiden. Zo kunnen de arealen die dertig jaar braak lagen na het gebruik van drijfmest en monocultuur met snijmais weer op adem komen. Van de bodem verbeterende oergranen, waaronder zomergerst, eenkoorn en zwarte emmer, wordt onder meer bier en gemaakt.

Ondertussen groeit het aantal akkers dat Van Silfhout in de oude luister herstelt, en redde hij en passant ook nog een oude pruimenboomgaard van
de ondergang.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'GraanGeluk, meer informatie over de organisatie' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: