Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

Food Safety Compliance Opleiding

Met onze opleiding gaan we terug naar de basis, het fundament om op een goede manier de functie van QA manager te kunnen vervullen. Nu en in de toekomst. Er worden handvatten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Op dag 4 gaan we dieper in op Interne audits en jaarlijkse QA rapportages.

Deze HACCP  Wetgeving training op 16 juni is onderdeel van een 5-daagse opleiding voedselveiligheid.


Wat leer je in deze Interne audits en jaarlijkse QA rapportages training?

Introductie

In de ochtend gaan we in op de vraag ‘Waarom worden er audits gehouden?’. Vervolgens gaan we via de kwaliteitsmanagement theorie naar de basisprincipes van het auditen. Met de aangeboden aanpak voor intern auditeren gaan we via een Business Case de praktijk toetsen en de eventuele bevindingen rapporteren. De rest van de dag is gereserveerd voor alle rapportages die jaarlijks van een levensmiddelenbedrijf worden verwacht. O.a. het verificatierapport, de management review, rapportages voor Food Defense en Fraude en de stakeholderanalyse worden behandeld.

Ochtend programma

Om bepaalde certiicaten te behouden of om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving, zijn er audits om te controleren of het levensmiddelen bedrijf voldoet aan de eisen. Door naar verschillende praktijkvoorbeelden te kijken, leer je relevante informatie om zelf een interne audit uit te voeren, of om je goed voorbreiden voor een audit van de standaarden, BRC, IFS of FSSC. Daarnaast kunnen er audits plaats vinden voor bepaalde ISO-normen of certificaten die zich niet focussen op voedselveiligheid, zoals een Biologisch certificaat.

Middag programma

Een levensmiddelen bedrijf moet bepaaltperiodieke rapportages, uitvoeren, bijvoorbeeld een management review. Jaarlijks wordt het kwaliteitsmanagement op meerdere vlakken beoordeeld. In de management review wordt stilgestaan bij het voedselveiligheidssyteem en de mogelijke verbeteringen die kunnen worden doorgevoerd. Het verificatieverslag is de input voor het management review. Daarnaast komen ook andere rapportages aanbod, Food Fraud, Food Defense of een stakeholderanalyse.

iMIS FOOD Audit

QAssurance bied onder andere iMIS Food Audit aan. iMIS Food bevat een managementsysteem voor controlerondes en incidentenrapportage dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen. Met het auditrapportagesysteem kan er met een handheld en computer controlerondes worden gelopen. Deze rondes worden automatisch gerapporteerd. De controlerondes worden voorgeschreven in het generieke gedeelte van het handboeksysteem. Vanuit BRC en IFS is het bijvoorbeeld een eis om een inventarisatielijst van glas te hebben en deze te toetsen.


4 andere modules voedselveiligheid opleiding

Er worden handvatten aangeboden die essentieel zijn voor ieder levensmiddelenbedrijf. Hoe kan ik het bedrijf zo inrichten dat er realtime kan worden voldaan aan alle eisen vanuit wetgeving en kwaliteitsstandaarden?

Doormiddel van de 5 trainingsdagen groeit u als kwaliteits manager op meerdere facetten in uw eigen bedrijf.


Trainers van QAssurance

De cursus wordt gegeven door eigenaar van QAssurance Cees van Elst en Senior Food Consultant Wicher Grijsseels. Onze medewerkers zijn constant opzoek naar nieuwe methodiek om voedselveiligheid te optimaliseren.Vragen over Interne audits en jaarlijkse QA rapportages?

Heeft u vragen over de content van de opleiding of Interne audits en jaarlijkse QA rapportages? Neem dan contact met ons op. Na en tijdens de training staan wij open voor feedback, neem dan ook contact met ons, of spreek ons aan tijdens de opleiding.

Telefoon:
010-1234567

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: