Is de QA manager tegenwoordig QA issuemanager?

Het volgende artikel beschrijft, de term QA manager en beargementeerd of de qa manager steeds meer een QA issuemanager wordt die ad hoc problemen oplost.

QA manager of QA issue manager

QA manager of QA issuemanager: De laatste maanden geef ik weer volop HACCP in bedrijven. Dit is een mooie manier om te werken aan Food binnen bedrijven en trainingen kunnen mooi gebruikt worden om ook het HACCP systeem te valideren.

HACCP Team

Wat me opvalt is dat bij de Food bedrijven de meesten niet weten hoe de HACCP studie eruit ziet, waar ze deze kunnen vinden en wie in het HACCP team zit. In de ideale situatie worden deze trainingen gegeven door het van het berif. Hierdoor weet iedereen wie in het HACCP zit en weet het team ook direct in hoeverre de HACCP aanpak is geinstitutionaliseerd binnen het bedrijf.

QA Manager & Food Safety Culture

Door de combinatie van toename van eisen door kwaliteitstandaarden en wetgeving en onderbezetting op de QA afdeling is in veel gevallen de QA of QESH manager een issuemanager geworden en heeft geen tijd om een training te geven. Dit komt de binnen een bedrijf niet ten goede.

Druk QA Manager en afdeling

Doordat emailbox van de QA afdeling vol loopt met klantenvragen, questionnaires, productaanpassingen en het opvolgen van bijvoorbeeld MRL overschrijdingen kan er niet structurureel worden gewerkt aan de uitvoering en verbetering van de QA functie binnen het bedrijf.Hierdoor ontstaan nog meer issues en onstaat er een negatieve spiraal die kan leiden tot een nog lagere bezetting op de QA afdeling.

iMIS Food

Met iMIS Food kan deze trend worden gestopt. Door het bieden van een goede QA infrastructuur en processen kunnen diverse QA activiteiten worden verricht op andere afdelingen en wordt de onderbezette QA afdeling meer een QA coach om het bedrijf te faciliteren zelf goed om te gaan met Food Safety. Met het huidige tekort aan QA en steeds grotere wordende regeldruk is deze digitale transformatie van de QA functie mijns inziens een mooie mogelijkheid om als bedrijf Food Safety goed te managen.

Systems thinking

Een mooi artikel van Elizabeth Doty om de negatieve spiraal aan te pakken: https://thesystemsthinker.com/the-upward-spiral-bootstrapping-systemic-change/

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Is de QA manager tegenwoordig QA issuemanager?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: