QAssurance helpt Rotterdamse food-startups voedselveiligheid bewaken

Rotterdamse startups in food als Sharp Sharp en VeggiHap leunen op ons voor hun voedselveiligheidskennis. Deze startups krijgen van ons formats, en soms zelfs hele cursusboeken

Start-ups

Rotterdamse startups in als Sharp Sharp en VeggiHap leunen op QAssurance voor hun voedselveiligheidskennis, maar ook gevestigde namen als Schmidt Zeevis. Het bedrijf levert een digitaal systeem waarmee foodbedrijven niks over het hoofd zien als ze hun voedselveiligheid moeten regelen. 

De regelgeving voor voedselveiligheid is streng in Nederland. En soms best ingewikkeld. QAssurance helpt foodbedrijven hun voedselveiligheid te bewaken.

“Er zijn ongeveer 400 wettelijke eisen waaraan een foodbedrijf moet voldoen. Van gladde wanden in de productieruimtes en onbreekbare lampen in de fabriek tot voorgeschreven temperaturen voor de bewaring en de bereiding”, vertelt Cees van Elst, Managing Director van QAssurance. “Als je ook maar íets in je productieproces verandert, kan dat grote consequenties hebben. Ga je bijvoorbeeld zelf de eieren koken voor op je broodjes gezond, dan moet je in één klap aan veel meer regels voldoen dan wanneer je de eieren kant-en-klaar gekookt inkoopt.”

Om op het schap bij retailers te kunnen liggen, moeten levensmiddelen en de logistiek voldoen aan standaarden voor voedselveiligheid én aan specifieke klanteisen. Van Elst: “Een gangbare standaard als het Global Food Safety Initiative (GFSI) legt producenten al gauw zo'n 2.000 voorwaarden op om voedselveiligheid te waarborgen.” Van Elst: “Op een gegeven moment kun je dat echt niet meer allemaal bijhouden in een Excelbestandje.”

Cees van Elst

Cornelis van Elst, Managing Director & Remon Hameete, Unit Manager

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'QAssurance helpt Rotterdamse food-startups voedselveiligheid bewaken' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: