QAssurance helpt Rotterdamse food-startups voedselveiligheid bewaken

Onlangs spraken Remon en Cees met het Rotterdams Food Cluster. Lees hier een deel van het interview!

Rotterdamse startups in food als Sharp Sharp en VeggiHap leunen op QAssurance voor hun voedselveiligheidskennis, maar ook gevestigde namen als Schmidt Zeevis. Het bedrijf levert een digitaal systeem waarmee foodbedrijven niks over het hoofd zien als ze hun voedselveiligheid moeten regelen. 

De regelgeving voor voedselveiligheid is streng in Nederland. En soms best ingewikkeld. QAssurance helpt foodbedrijven hun voedselveiligheid te bewaken.

“Er zijn ongeveer 400 wettelijke eisen waaraan een foodbedrijf moet voldoen. Van gladde wanden in de productieruimtes en onbreekbare lampen in de fabriek tot voorgeschreven temperaturen voor de bewaring en de bereiding”, vertelt Cees van Elst, Managing Director van QAssurance. “Als je ook maar íets in je productieproces verandert, kan dat grote consequenties hebben. Ga je bijvoorbeeld zelf de eieren koken voor op je broodjes gezond, dan moet je in één klap aan veel meer regels voldoen dan wanneer je de eieren kant-en-klaar gekookt inkoopt.”

Om op het schap bij retailers te kunnen liggen, moeten levensmiddelen en de logistiek voldoen aan standaarden voor voedselveiligheid én aan specifieke klanteisen. Van Elst: “Een gangbare standaard als het Global Food Safety Initiative (GFSI) legt producenten al gauw zo’n 2.000 voorwaarden op om voedselveiligheid te waarborgen.” Van Elst: “Op een gegeven moment kun je dat echt niet meer allemaal bijhouden in een Excelbestandje.”

Cees van Elst
Cornelis van Elst, Managing Director & Remon Hameete, Business Unit Manager

Boek nu gratis de iMIS Food Scan

Met de iMIS Food Scan krijg jij als ondernemer onafhankelijk advies of de huidige grootte van de kwaliteitsafdeling nodig is, de benodigde software toereikend is en of de adviseurs die worden ingeschakeld daadwerkelijk nodig zijn.

Hoe ziet deze scan eruit? In de zoom meeting (online) van één uur wordt gezamenlijk een Business Benefit analyse uitgevoerd voor het gebruik van iMIS Food. Na deze meeting weet je de huidige status van de QA functie binnen je bedrijf, wat de bedrijfsrisico's zijn en welke kosten je kunt besparen.

smartmockups_kizvevqm

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Voedselveiligheid nieuws

QAssurance (69)

Most downloaded food safety documents in 2021

In the overview below, you will find the most downloaded food safety documents in 2021 (so far).
Read more
Participants complete Food Safety Compliance training

Participants complete Food Safety Compliance training

On 17 June, we started the Food Safety Compliance training with 12 enthusiastic participants. We went back to the basics, the foundation to properly fulfill...
Read more