GFSI

GFSI staat voor Global Food Safety Initiative. Het is een initiatief van de internationale retail om erkende standaarden voor voedselveiligheid te maken. Bij het GFSI kan erkenning van (nationale) certificeringsschema’s worden aangevraagd. Een erkenning betekent wereldwijde acceptatie en creëert daarmee draagvlak voor het certificeringschema (‘Certified once, accepted everywhere’). Ook is er een waarschuwingssysteem ontwikkeld. Dit systeem stelt alle betrokken partijen in de voedselketen direct op de hoogte van ongewenste situaties. Hierop kan gelijk worden gereageerd door alle partijen.

GFSI (SQF) staat voor: Eén wereld, Eén standaard.

Het SQF-programma (Safe Quality Food) is een rigoureus en geloofwaardig voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma dat wereldwijd wordt erkend door retailers, merkeigenaren en foodserviceproviders. Erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI), is de SQF-familie van voedselveiligheids- en kwaliteitscodes ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie, klanten en regelgeving voor alle sectoren van de voedselvoorzieningsketen - van de boerderij tot de detailhandel winkels.

Op dit moment zijn er ongeveer 700 gecertificeerde producten en meer dan 200.000 gecertificeerde producenten in meer dan 135 landen. Vanuit het GFSI werken er meer dan 2.000 getrainde inspecteurs en auditors die voor ongeveer 159 geaccrediteerde certificeringsinstanties werken om onafhankelijke externe producentenaudits uit te voeren en onze certificaten af ​​te geven.

Het GFSI beschikt over een beveiligde online certificeringsdatabase die onze klanten kunnen gebruiken om producenten te controleren en certificaten te valideren. Vandaar dat het GFSI zegt dat zij de de meest algemeen aanvaarde certificering voor voedselveiligheid in de particuliere sector ter wereld zijn.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

GFSI erkenden standaarden

Onder andere de volgende voedselveiligheidsstandaarden zijn goedgekeurd:

GFSI voedselveiligheid

Drie beoordeling-elementen GFSI

Op het gebied van voedselveiligheid zijn deze standaarden beoordeeld aan de hand van drie elementen.

  • De aanwezigheid van voedselveiligheid managementsystemen.
  • De aanwezigheid van codes goede praktijken (bijvoorbeeld distributie).
  • Het werken volgens de principes van HACCP

Lees meer over GFSI en de andere standaarden in de presentatie behorende bij module 3 van de Food Safety Compliance opleiding.

Heb je nog vragen over GFSI?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

qassurance_color_320

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Food Safety Software iMIS Food

Bekijk hier ook de andere standaarden van voedselveiligheid

BRC Food certificaat

BRC – British Retail Consortium – Voedselveiligheid norm

BRC staat voor British Retail Consortium. Dit is een bracheorganisatie voor grote Britse supermarkten zoals Tesco, Safeway, Somerfield, Sainsbury. Deze brancheorganisatie heeft in 1998 de standaard BRC Global Standard for...
Meer informatie
fssc-22000 logo 2020

FSSC 22000

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000 en is een internationaal erkende vorm van aantoonbare voedselveiligheid. De FSSC 22000 vindt zijn oorsprong in de Codex Alimentarius en is...
Meer informatie
IFS FOOD Voedselveiligheid norm

IFS: International Featured Standards

IFS staat voor International Featured Standards Food en vertoont een sterke gelijkenis met BRC Food. De eerste variant van IFS Food is ook gebaseerd op de toen geldende variant van...
Meer informatie