Banketindustrie - Voedselveiligheid

Als bakkerij bent u wettelijk verplicht om te werken volgens de Hygiënecode voor de brood- en banketbakkerij. De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidssysteem dat speciaal is toegespitst op de bakkerijbranche.

Banketindustrie

Banketindustrie: Ieder bedrijf dat met levensmiddelen werkt, dient van de overheid een systeem te hebben waarmee voedselveiligheid wordt gegarandeerd. Deze regels zijn gebaseerd op Europese wetgeving, die stelt  dat alle levensmiddelenbedrijven volgens HACCP-beginselen moeten werken. Een ondernemer kan met een eigen systeem voor voedselveiligheid werken, maar men kan ook gebruik maken van een goedgekeurde die voor een gehele branche geldig is.

Voedselveiligheid in de banketindustrie

Als bent u wettelijk verplicht om te werken volgens de Hygiënecode voor de - en banketbakkerij. De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidssysteem dat speciaal is toegespitst op de bakkerijbranche. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit om te zien of u werkt volgens deze laatste eisen aan voedselveiligheid. Indien u zaken doet met het buitenland of de Nederlandse dient u zich aan strenge eisen te houden voortkomend uit BRCIFS en/of FSSC 2000. De opmerking “alles gaat uiteindelijk toch door de oven” is niet meer van deze tijd. U levert een eindproduct waarbij en voedselveiligheid belangrijke issues zijn.

Binnen iMIS wordt er onderscheid gemaakt in verschillende productgroepen. De zes hoofd productgroepen hebben wij verder uitgewerkt. Op deze pagina hebben we de omtrent de : & en op deze pagina staat meer informatie over de productgroep: Ei & Ei-

Lees hier meer over de iMIS Food Productgroepen

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Banketindustrie - Voedselveiligheid' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: