Wat is / doet de organisatie Skal Biocontrole?

Skal is een Europees erkent Biologisch keurmerk, die controleert en toezicht houd op Nederlandse biologische ketens door midden van certificering en audits.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp

De Skal Stichting

Skal is een stichting die toezicht houdt op de biologische productie in Nederland en is daartoe aangewezen door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Skal is wettelijk eigenaar en merkhoudster van het EKO-keurmerk. Het EKO-keurmerk betekent dat het product voldoet aan de Nederlandse nationale regelgeving, dus aan de EU-verordening voor biologische productie.

Wat is Skal?

Skal Biocontrole is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische keten in Nederland. Verder wordt er via registratie, certificatie en controle zetten we ons in voor een aantoonbaar betrouwbare biologische sector.

De Certificering

Skal Biocontrole ziet erop toe dat het biologisch produceren, bewerken of verhandelen van uw onderneming voldoet aan de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen en grondslagen van Skal Biocontrole.

Audits

Dit doet Skal in opdracht van het ministerie van LNV. Door de bedrijven jaarlijks te bezoeken en te controleren, houdt Skal toezicht op de hele Nederlandse biologische sector. Zo draagt ze als organisatie zorg voor een aantoonbaar en betrouwbaar Europees biologisch keurmerk.

SKAL LOGO

Bron: https://www.skal.nl/over-ons