Zijn er import eisen voor honing uit Duitsland?

De volgende pagina, beantwoordt aan welke (minimale) eisen een Nederlandse bedrijf aan moet voldoen, wanneer het bedrijf honing importeert van uit Duitsland.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Duitse honing

die in vrij verkocht mag worden, mag in principe in alle landen van verhandeld worden. Dus ook in Nederland. In principe is de Richtlijn 2001/110 van toepassing in Europa, die in Nederland is geïmplementeerd als het Warenwetbesluit Honing. Bij deze implementatie van de Richtlijn kunnen altijd kleine verschillen ontstaan bij de verschillende lidstaten, maar die zijn altijd klein.

Welke analyses moeten er nu wettelijk worden uitgevoerd?

Volgens mij is door de producent geen onderzoek nodig op basis van wettelijke voorschriften. Honing wordt in de 2073/2005 vrijgesteld voor onderzoek op als ready to eat . Wel worden in sommige landen wel eens (niet toegelaten) diergeneesmiddelen toegepast op bijenvolken. Vooral in Oostbloklanden.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Zijn er import eisen voor honing uit Duitsland?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.