Wat is het SQF (Safe Quality Food) programma?

De SQF is een GFSI erkend programma voor bedrijven in de voedingsmiddelen branche. SQF is een beheersysteem voor voedselveiligheid gebaseerd op risicobeheer.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp

Het SQF Programma

Het SQF-programma (Safe Quality Food) is een streng en betrouwbaar voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma dat erkend wordt door het Global Food Safety Initiative (GFSI).

Wat is SQF?

Safe Quality Food, SQF is een certificeringsprogramma voor voedselveiligheidsbeheer, opgesteld en beheerd door het SQF Institute, dat wordt gebruikt om voedselveiligheidsrisico’s te beheersen. Zodra uw voedselveiligheidsbeheersysteem is geïmplementeerd, wordt het gecontroleerd en gecertificeerd door een externe certificeringsinstantie.

Vereisten

De vereisten voor voedselveiligheidscertificering bieden een streng systeem om voedselveiligheidsrisico’s te beheersen en veilige producten te bieden voor gebruik door bedrijven in de voedingsindustrie.

Het is een door het GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende voedselveiligheidscertificering. Hierdoor kunnen uw klanten vertrouwen hebben in uw voedselveiligheidsprogramma en weten ze dat u over een betrouwbaar voedselveiligheidssysteem beschikt.

De Compliance en de integriteit

Het Safe Quality Food’s Compliance and Integrity Program (CIP) meet de kwaliteit en integriteit van SQF-certificaten, audits, SQF-professionals en gelicentieerde certificeringsinstanties. De SQF CIP, helpt om de consistente uitvoering van het SQF-programma te waarborgen om aan de verwachtingen van belanghebbenden te voldoen. het CIP wordt gebruikt om verbeterpunten te identificeren om het SQF-programma te versterken. Er zijn twee aandachtsgebieden voor het Compliance and Integrity Program : monitoringactiviteiten en feedback van belanghebbenden.

SQF heeft een reeks normatieve documenten, waaronder: de SQF Fundamental Codes, de SQF Food Safety Codes, de SQF Quality Code, SQF Criteria, SQF Policies and Procedures en Code Amendments. Deze documenten worden indien nodig beoordeeld, herzien en opnieuw uitgegeven om actueel te blijven en aan de verwachtingen van belanghebbenden te voldoen en zijn openbaar beschikbaar op sqfi.com of op verzoek.

Bij SQFI verwelkomen en waarderen ze uw inbreng. De feedback en opmerkingen die ze ontvangen over de SQF-erkende certificatie-instellingen, SQF-gecertificeerde site-auditors, consultants, trainingscentra en trainers worden voortdurend gebruikt om ons programma te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om feedback te geven aan het SQF-programma, zoals hieronder vermeld.

SQF Logo