SQF (Safe Quality Food)

Het SQF-programma (Safe Quality Food) is een streng en betrouwbaar voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma dat erkend wordt door het Global Food Safety Initiative (GFSI).

Wat is SQF?

SQF is een certificeringsprogramma voor voedselveiligheidsbeheer, opgesteld en beheerd door het SQF Institute, dat wordt gebruikt om voedselveiligheidsrisico's te beheersen. Zodra uw voedselveiligheidsbeheersysteem is geïmplementeerd, wordt het gecontroleerd en gecertificeerd door een externe certificeringsinstantie.

De vereisten voor voedselveiligheidscertificering bieden een streng systeem om voedselveiligheidsrisico's te beheersen en veilige producten te bieden voor gebruik door bedrijven in de voedingsindustrie.

Het is een door het GFSI erkende voedselveiligheidscertificering. Hierdoor kunnen uw klanten vertrouwen hebben in uw voedselveiligheidsprogramma en weten ze dat u over een betrouwbaar voedselveiligheidssysteem beschikt.

Bron: https://online-training.registrarcorp.com/what-is-sqf.html

SQF Logo

Andere standaarden voor voedselveiligheid

BRC Logo food safety

BRC – British Retail Consortium – Voedselveiligheid norm

BRC staat voor British Retail Consortium. Dit is een bracheorganisatie voor grote Britse supermarkten zoals Tesco, Safeway, Somerfield, Sainsbury. Deze brancheorganisatie heeft in 1998 de standaard BRC Global Standard for...
Meer informatie
fssc-22000 logo 2020

FSSC 22000

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000 en is een internationaal erkende vorm van aantoonbare voedselveiligheid. De FSSC 22000 vindt zijn oorsprong in de Codex Alimentarius en is...
Meer informatie
IFS LOGO Food safety

IFS: International Featured Standards

IFS staat voor International Featured Standards Food en vertoont een sterke gelijkenis met BRC Food. De eerste variant van IFS Food is ook gebaseerd op de toen geldende variant van...
Meer informatie

Voedselveiligheid nieuws

Zoom the Room

Zoom the Room

Leg je Food Safety Case voor aan onze Food Safety Consultants en ontvang direct het antwoord of de oplossing, zodat jij direct verder kunt!
Lees verder
FAQ 2020 Food Safety

De meest gestelde vragen omtrent voedselveiligheid in het jaar 2020!

Bekijk hier het totaaloverzicht van de meeste gestelde vragen omtrent voedselveiligheid die in 2020 aan ons zijn gesteld.
Lees verder