Hoe zit het met de contaminanten in rundvlees?

Voor het beantwoorden van de vraag, leveren wij meer informatie over de verschillende contaminanten van vlees, in deze casus specifiek het vlees van runderen.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Achtergrond informatie contaminanten rundvlees

Vanwege het belang van de voedselveiligheid en van dieren en grondstoffen, is de kwaliteitsafdeling Carnes Felix alle gevraagde als volgt:

  1. Voedsel (inclusief de samenstelling van diervoeders) en veterinaire behandelingen voor dieren.
  2. Analytische grondstoffen die ons zowel chemicaliën (dioxinen, antibiotica of medicijnresten, …) als microbiologische
  3. De traceerbaarheidsoefening is afgerond. Ik voeg de traceerbaarheidsoefening per post toe.
  4. Verbintenis ondertekend en afgestempeld voor traceerbaarheidsproviders die hieronder zijn bijgevoegd. Ik voeg de toezegging per post toe.
  5. Kopie van certificaat van BRC of IFS als ze hadden geïmplementeerd.

Het Antwoord

Ieder slachthuis in de EEG is verantwoordelijk voor deze zaken. Als uitsnijderij hoeft men aan deze verplichting niet te voldoen. Dit is namelijk geregeld in de wet die ook geldende is in Spanje voor een slachthuis en niet voor een uitsnijderij. Daarnaast zijn alle slachthuizen waarmee gewerkt wordt EEG waardig, dus voldoen ze ook aan de gestelde normen.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Hoe zit het met de contaminanten in rundvlees?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over HACCP en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over HACCP en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om HACCP te managen en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over HACCP en voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in HACCP en voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor HACCP en voedselveilighied, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor HACCP. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen met info over HACCP en uitgenodigd worden voor onze events? Schrijf je in.