BRC Agents & Brokers

BRC of het British Retail consortium is in samenwerking met het Engelse retail-organisaties onstaan om de veiligheid van voedselproducten te harmoniseren en optimaliseren door een scala normen en toetsingen in de voedselketen. Het initiatief leidde tevens voor de BRC standaarden Packaging & Packaging Materials, BRC Consumer Products, BRC Storage & Distribution en BRC Agents & Brokers. De Agents & Brokers variant kreeg zijn eerste versie in 2014.

Toepassingsgebied BRC Agents & Brokers

De norm Agents & Brokers van BRC richt zich op bedrijven die handelen in voeding en dus geen voeding verwerken. Dit omvat o.a. de import en export van voedingsmiddelen, verpakkingsmiddelen en non-food consumenten producten. Deze bedrijven leveren producten en produceren niet direct. Daarnaast kunnen deze handelshuizen transport en distributie uitbesteden naar andere bedrijven.

Certificatietraject BRC Agents & Brokers

BRC hanteert een cyclus van 1 jaar. In dit jaar worden geen tussentijdse onderzoek of audits gedaan.  Hierdoor wijkt het af van de generieke ISO22000 norm. Bij ernstige afwijkingen kan een her certificatie audit worden aanbevolen. Bij dit situatie kan het handelshuis risico lopen om de cyclus te verkorten tot maximaal een half jaar.

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een certificering is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen. Meer over de mogelijkheden van iMIS Food lees je op deze pagina.

Heb je nog vragen over de BRC standaard?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Bekijk hier ook de andere standaarden van voedselveiligheid

Voedselveiligheid nieuws

Veelbelovende opkomende Afrikaanse landen voor de markt

Veelbelovende opkomende Afrikaanse landen voor de markt

In dit artikel lees je meer lezen over Afrikaanse opkomende landen en hun aantrekkelijkheid voor de markt.
Lees meer
Status van Food Safety certificering in Afrika

Status van Food Safety certificering in Afrika

In dit artikel lees je meer over de huidige status van de voedselveiligheidscertificering in Afrika en hoe iMIS Food Global de Food Safety verbetert.
Lees meer