BRC Agents and Broker (Voor handelshuizen)

De Engelse retailorganisatie en standaard BRC streeft naar harmonisatie van voedselveiligheid door middel van certificering van levensmiddelen bedrijven

Toepassingsgebied

De norm Agents & Brokers van BRC richt zich op bedrijven die handelen in voeding en dus geen voeding verwerken. Dit omvat o.a. de import en van voedingsmiddelen, verpakkingsmiddelen en non- consumenten . Deze bedrijven leveren producten en produceren niet direct. Daarnaast kunnen deze handelshuizen transport en distributie uitbesteden naar andere bedrijven.

Certificatietraject BRC

BRC hanteert een cyclus van 1 jaar. In dit jaar worden geen tussentijdse onderzoek of audits gedaan.  Hierdoor wijkt het af van de generieke ISO22000 norm. Bij ernstige kan een her certificatie worden aanbevolen. Bij dit situatie kan het handelshuis lopen om de cyclus te verkorten tot maximaal een half jaar.

iMIS Food en BRC

Het verkrijgen van een is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated & Systems – for Food and . Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de van levensmiddelen. Meer over de mogelijkheden van iMIS Food lees je op deze pagina.

Bekijk hier ook de andere standaarden van voedselveiligheid

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'BRC Agents and Broker (Voor handelshuizen)' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: