FSSC Retail en Groothandel

De retail en groothandel zijn complexe punten in de voedselketen. Elk risico en gevaar aan het einde van de voedselketen kan direct voor implicaties zorgen bij de eindconsument. Deze risico’s hebben een grote impact op eisen die gesteld worden aan de veiligheid en kwaliteit van producten. FSSC bied een certificatie aan met een betrouwbaar voedselveiligheid managementsysteem om deze gevaren te voorkomen.

Waarom het is er de FSSC Retail en Groothandel certificering?

De retail en groothandel zijn complexe punten in de voedselketen. Elk risico en gevaar aan het einde van de voedselketen kan direct voor implicaties zorgen bij de eindconsument. Deze risico’s hebben een grote impact op eisen die gesteld worden aan de veiligheid en kwaliteit van producten.

Naast de verkoop, kan ook het vers houden van producten en het produceren van producten zoals, broden, slagersartikelen etc. onderdeel zijn van de winkel of groothandel. Dit maakt het borgen van voedselveiligheid complexer. Een voedselveiligheidssysteem zorgt ervoor dat de veiligheid wordt gemanaged vanaf een centraal punt.

FSSC bied een certificatie aan met een betrouwbaar voedselveiligheid management systeem om gevaren te vorkomen, en verminderen voor winkels en groothandels. Het leveren van veilig eten, resulteert in loyale klanten die de producten in de schappen vertrouwen.

Door gebruik te maken van de internationale norm ISO 22000 voor het borgen van voedselveiligheid met PAS 221 als de vereiste norm voor detailhandel en groothandel, zorgt FSSC 22000 voor consistente, hoogwaardige audits. Naast FSCC Retail and Wholesale, zijn er varianten van FSSC 22000 toepasbaar binnen de gehele supply chain.

Naast de ISO 22000 normering maakt FSSC 22000 het ook mogelijk om het voedselveiligheidsmanagementsysteem te combineren met een ander risico gebaseerde managementsystemen. Deze te combineren systemen kunnen ISO 9001 kwaliteitsmanagement, ISO 14001 milieubeheer, ISO 45001 arbo-management en IS0 / IEC 27001 voor informatiebeveiligingsbeheer zijn. Lees hier meer over FSSC 22000.

Reikwijdte FSSC Retail en Groothandel

FSSC 22000 is toepasbaar op alle retail- en groothandelsorganisaties die voedsel verkopen en bereiden, zoals:

  • Supermarkten
  • Groothandels
  • Foodhallen
  • Warenhuizen
  • Bakkerijen
  • Slagers

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een certificering is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Heb je nog vragen over de FSSC 22000 standaard?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Voedselveiligheid nieuws

QAssurance (69)

Most downloaded food safety documents in 2021

In the overview below, you will find the most downloaded food safety documents in 2021 (so far).
Read more
Participants complete Food Safety Compliance training

Participants complete Food Safety Compliance training

On 17 June, we started the Food Safety Compliance training with 12 enthusiastic participants. We went back to the basics, the foundation to properly fulfill...
Read more