FSSC Retail en Groothandel

De retail en groothandel zijn complexe punten in de voedselketen. Elk risico en gevaar aan het einde van de voedselketen kan direct voor implicaties zorgen bij de eindconsument.

Waarom het is er de FSSC Retail en Groothandel certificering?

De en groothandel zijn complexe punten in de voedselketen. Elk en aan het einde van de voedselketen kan direct voor implicaties zorgen bij de eindconsument. Deze risico's hebben een grote impact op eisen die gesteld worden aan de en van .

Naast de verkoop, kan ook het houden van producten en het produceren van producten zoals, broden, slagersartikelen etc. onderdeel zijn van de winkel of groothandel. Dit maakt het borgen van voedselveiligheid complexer. Een voedselveiligheidssysteem zorgt ervoor dat de veiligheid wordt gemanaged vanaf een centraal punt.

FSSC bied een certificatie aan met een betrouwbaar voedselveiligheid systeem om gevaren te vorkomen, en verminderen voor winkels en groothandels. Het leveren van veilig eten, resulteert in loyale klanten die de producten in de schappen vertrouwen.

Door gebruik te maken van de internationale norm voor het borgen van voedselveiligheid met PAS 221 als de vereiste norm voor en groothandel, zorgt voor consistente, hoogwaardige audits. Naast FSCC Retail and , zijn er varianten van FSSC 22000 toepasbaar binnen de gehele supply chain.

Naast de ISO 22000 normering maakt FSSC 22000 het ook mogelijk om het voedselveiligheidsmanagementsysteem te combineren met een ander risico gebaseerde managementsystemen. Deze te combineren systemen kunnen , ISO 14001 milieubeheer, ISO 45001 arbo-management en IS0 / IEC 27001 voor informatiebeveiligingsbeheer zijn. Lees hier meer over FSSC 22000.

Reikwijdte FSSC Retail en Groothandel

FSSC 22000 is toepasbaar op alle retail- en groothandelsorganisaties die voedsel verkopen en bereiden, zoals:

  • Supermarkten
  • Groothandels
  • Foodhallen
  • Warenhuizen
  • Bakkerijen
  • Slagers

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Systems – for Food and Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de van levensmiddelen.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'FSSC Retail en Groothandel' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: