Wat is de FSMA (Food Safety Modernization Act)?

De FDA's Food Safety Modernization Act (FSMA) is een van de bekendste wetten van de Verenigde Staten, met de focus op preventie van voedselveiligheidsissues.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Wat is FSMA?

De FDA's Food Safety Modernization Act (FSMA) wordt de meest ingrijpende hervorming van de Amerikaanse voedselveiligheidswetten in meer dan 70 jaar genoemd. Het werd oorspronkelijk door president Obama ondertekend op 4 januari 2011, en in de jaren daarna heeft de FDA gewerkt aan de ontwikkeling van de definitieve regels. De focus van deze wet is een effectievere van voedselveiligheidsproblemen in de Amerikaanse voedselvoorziening. De wet is van toepassing op zowel menselijke voeding als op voeding voor dieren, met inbegrip van huisdieren.

Wat is FSMA?

Volgens van de Centers for and (CDC) worden elk jaar 48 miljoen mensen in de VS ziek, worden 128.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen en sterven 3.000 mensen aan door voedsel overgedragen ziekten. Dat betekent dat 1 op de 6 mensen in de VS elke 12 maanden ziek wordt van besmet voedsel. Deze statistieken zijn belangrijk om in het oog te houden en aan te pakken aangezien de voedselvoorziening in de VS ook een enorme economische waarde vertegenwoordigt, met een bijdrage van bijna 1 biljoen dollar aan het nationale bruto binnenlands (BBP) per jaar.

Fabrikanten spelen een belangrijke rol in het voorkomen van door voedsel overgedragen ziekten door middel van verantwoordelijkheden die zijn beschreven in de 2011 Modernization Act (FSMA). De wet herzag de regelgeving inzake voedselproductie en gaf de Food and Drug Administration (FDA) meer bevoegdheden om toezicht te houden op de toeleveringsketens en deze te handhaven. De FSMA verlegt de focus van het reageren op door voedsel overgedragen ziekten naar het voorkomen ervan en is van invloed op bijna elk bedrijf dat zich bij de FDA moet registreren.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat is de FSMA (Food Safety Modernization Act)?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.