Diepvries product als vers uitleveren kan dat

Is er een wetgeving waarin staat, dat als je een diepvries product vers uitlevert, dit op het etiket moet vermelden? Deze pagina zal de vraag beantwoorden.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

De Casus diepvriesproduct als vers

Is/komt er een wetgeving die zegt, dat wanneer je zelf een ontdooid en “” uitlevert je dit op het etiket moet vermelden (ontdooid vers)? Volgens onze manager is dit nu in sterk aan de orde. Om deze reden wil een grote Duitse klant van ons geen diepgevroren brado's meer afnemen (die zijn klanten dan zelf ontdooiden).

Wetgeving geraleteerd aan diepvries casus

Volgens mij is er voor vis geen wetgeving op dit gebied. Voor zover bij mij bekend is, zijn in de Verordening 1234/2007 alleen voor pluimvee en pluimvee hiervoor wettelijke bepalingen vastgelegd.

Bijlage

Deel B van bijlage XIV bij Verordening (EG) nr. 1234/2007 wordt als volgt gewijzigd:

2) Deel II wordt als volgt gewijzigd:
a) de punten 2 en 3 worden vervangen door:

Vers vlees van pluimvee

2. „vers van pluimvee”: vlees van pluimvee dat op geen enkel moment door koude is verstijfd voorafgaand aan de bewaring bij een die niet lager mag zijn dan – 2 °C en niet hoger dan + 4 °C; de lidstaten kunnen evenwel enigszins afwijkende temperatuurvoorschriften vaststellen voor de minimumduur die vereist is voor het uitsnijden en behandelen van vers vlees van pluimvee in detailhandelszaken of in aan verkooppunten grenzende lokalen, waar het vlees uitsluitend wordt versneden en behandeld om het ter plaatse rechtstreeks aan de consument te kunnen leveren.

Bevroren vlees van pluimvee

3. „ vlees van pluimvee”: vlees van pluimvee dat, zodra dit in het kader van de normale slachtprocedures mogelijk is, moet worden bevroren en moet worden bewaard bij een temperatuur van ten hoogste – 12 °C.; b) de volgende punten 5, 6 en 7 worden toegevoegd:

Vis gerelateerd aan diepvries casus

Voor vis bestaat volgens mij geen regelgeving. Misschien is het nuttig om aan deze Duitse klant te vragen, op basis van welke wetgeving dit in Duitsland verboden zou zijn. Als het alleen op basis van Duitse (niet EG) wetgeving te maken heeft, hoeft een bedrijf zich daar niets van aan te trekken. Arrest Cassis de Dijon.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Diepvries product als vers uitleveren kan dat' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse iMIS update

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.