Voorbeeld Bedrijfsprotocol Coronavirus COVID-19

Wegens de huidige COVID-19 pandemie, heeft QAssruance een bedrijfsprotocol opgesteld om de veiligheid en de gezondheid van personeel en gasten te waardborgen.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

U bent vrij om onderstaand protocol voor uw organisatie over te nemen.

Maatregelen om verspreiding van het nieuwe te voorkomen

Het coronavirus verspreidt zich via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het niet goed overleven. De kans dat je besmet raakt via het aanraken van of oppervlakten is erg klein. Neem de maatregelen die gelden voor alle die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en was regelmatig je handen.

De maatregelen:

 • Blijf thuis bij van neusverkoudheid of  hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal .
 • Houd je gezondheid in de gaten. Als je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden krijgt, blijf je thuis om uit te zieken en om anderen niet te besmetten.  Je kunt met de huisarts bellen als je koorts krijgt (meer dan 38 graden Celsius) en hoest of je steeds moeilijker ademt.
 • Indien je in contact bent geweest met mensen die besmet zijn of je in een risico gebied bent geweest dan extra alert blijven.
 • Wanneer kun je weer aan het werk: Als je bovengenoemde klachten hebt, moet je thuisblijven tot je één dag niet meer hoest en geen koorts hebt. Als familieleden nog klachten hebben, mag je wel gaan werken als je zelf één dag niet meer hoest en geen koorts hebt.
 • Ook als je geen klachten hebt, werk zoveel mogelijk thuis of probeer je werktijden te verspreiden.
 • Bezoek geen beurzen, evenementen, bijeenkomsten of andere plekken waar veel mensen bij elkaar komen.
 • Bezoek aan ons bedrijf wordt geweerd, alleen voor dringende of noodsituaties is bezoek toegestaan.
 • Overleg en vergaderingen zoveel mogelijk via telefoon, bellen etc.. Dit geldt ook voor intern overleg of anders alleen met een kleine groep met inachtneming van onderstaande hygiënemaatregelen:
 • Was je handen regelmatig en grondig met en desinfecterende zeep en/of gel. (Download hier een instructie om je handen goed te wassen)
 • Droog  goed af met papier (op rol of doekjes)  of luchtdroger. Deze drogers moeten wel minimaal dagelijks goed worden gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en was de handen vervolgens.
 • Geen handen schudden.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Voorbeeld Bedrijfsprotocol Coronavirus COVID-19' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages training Dag 4| 20 juni 2023

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.