BRC Storage & Distribution

In 1996 ontstond het British Retail Consortium (BRC), een samenwerkingsverband van Engelse retailorganisaties dat tot doel had om nationale en internationale harmonisatie van voedselveiligheid tot stand te brengen door normering en toetsing in de keten. Dit initiatief leidde in 1998 tot de introductie van de BRC Food Safety Standard, later gevolgd door hiervan afgeleide normen, zoals BRC Packaging & Packaging Materials, BRC Consumer Products, BRC Storage & Distribution en BRC Agents & Brokers.

Norminhoud BRC Storage & Distribution

De norm BRC Storage en Distribution omvat 8 onderdelen voor de organisatie. De onderwerpen zijn als volgt:

  • Organisatiestructuur en voortdurende verbetering
  • Gevaren- en risico-analyse
  • Kwaliteitsmanagementsysteem
  • Locatie- en gebouw standaarden
  • Operationele voertuigstandaarden
  • Faciliteitenmanagement
  • Operationele praktijken ook wel ‘best practices’
  • Personele aspecten, dit omvat trainingen m.b.t voedselveiligheid, hygiëne en een medische screening.

Toepassingsgebied BRC Storage & Distribution

De Storage & Distribution norm van BRC is en specifiek gericht op opslag- en transport bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Deze bedrijven voeren het transport, distributie en of opslag voor hun klanten uit. Door inspecties en een kwaliteitssysteem voor preventieve gevarenmanagement wordt de veiligheid van en voor de klant en de eindconsument geborgd.

Certificatietraject BRC Storage & Distribution

Hoe ziet dit certificatietraject eruit? Het certificatietraject van de norm BRC Storage & Distribution hanteert een vaste cyclus van 1 jaar, zonder tussentijdse onderzoeken of surveillance audits. Hiermee wijkt het af van het patroon van andere generieke managementsysteemnormen, zoals ISO 22000.

BRC Storage & distribution

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een certificering is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen.

Heb je nog vragen over deze BRC standaard?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Voedselveiligheid nieuws

QAssurance (69)

Most downloaded food safety documents in 2021

In the overview below, you will find the most downloaded food safety documents in 2021 (so far).
Read more
Participants complete Food Safety Compliance training

Participants complete Food Safety Compliance training

On 17 June, we started the Food Safety Compliance training with 12 enthusiastic participants. We went back to the basics, the foundation to properly fulfill...
Read more