FSSC Transport en Storage

Voor logistieke bedrijven bied FSSC 22000 een Transport & Storage certificaat aan met het doel om producten in een gecontroleerde omgeving te vervoeren en opslaan.

Waarom FSSC 22000 Transport & Storage?

Belangrijke elementen van de voedselketen zijn het transport, verpakken en distributie van de . Boerderijen, , fabrieken in de voedselbranche zijn naast catering organisaties en retailers allemaal afhankelijk van het distributienetwerk in de voedselketen. Het is belangrijk dat de producten veilig en in goede staat aankomen bij de klant.

Het is de verantwoordelijkheid van de transport- en opslagbedrijven om de producten in goede staat te behouden en te voorkomen. Het waarborgen van de veiligheid van de ingrediënten en producten in rauwe of verpakte staat is een must! Een voedselveiligheid systeem is nodig gevaren en te voorkomen en te managen, om de veiligheid voor de consument en kwaliteit van het te garanderen.

Het certificaat is voor bedrijven in de logistieke branche met het doel om producten en diensten in een gecontroleerde omgeving te vervoeren en op te slaan. Tijdens het auditproces worden er niet alleen voedselveiligheid problemen aangekaart. FSSC 22000 streeft tevens om de index te verbeteren door het handhaven van traceringsactiviteiten. Lees hier meer over FSSC 22000.

Reikwijdte FSSC 22000

FSSC 2200 certificatie is toepasbaar op alle bedrijven die een transport of dienst aanbieden in de voedselbranche.

Het FSSC certificaat is toepasbaar voor alle producten in de voedselbranche en verpakkingen voor voeding. Distributie is mogelijk tussen elk punt in de voedselketen, bijvoorbeeld;

  • Van boerderij naar verwerken
  • Van verwerker naar fabriek
  • Van fabriek naar warenhuizen
  • Van warenhuizen naar de en restaurants
  • Van de winkel en restaurant naar de eindconsument

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated & Systems – for Food and . Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de van levensmiddelen. Meer over de mogelijkheden van iMIS Food lees je op deze pagina.

Bekijk hier ook de andere standaarden van voedselveiligheid

BRC Logo food safety

BRC British Retail Consortium

BRC staat voor British Retail Consortium. Deze bracheorganisatie voor Britse supermarkten, heeft BRC Standard for Food Safety ontwikkeld.
Meer informatie
fssc-22000 logo 2020

FSSC 22000 Food Safety Management Systems

FSSC 22000 staat voor Food Safety System 22 000 en is een internationaal erkende vorm van aantoonbare voedselveiligheid afgeleid van de .
Meer informatie
IFS LOGO Food safety

IFS International Featured Standards

IFS staat voor Featured Standards Food en vertoont een sterke gelijkenis met BRC Food. In IFS Food wordt er gewerkt met een ‘knock-out criteria'.
Meer informatie

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'FSSC Transport en Storage' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen: