FSSC 22000 Transport & Storage

Voor logistieke bedrijven bied FSSC 22000 een Transport & Storage certificaat aan met het doel om producten in een gecontroleerde omgeving te vervoeren en opslaan.

Waarom FSSC 22000 Transport & Storage?

Belangrijke elementen van de voedselketen zijn het transport, verpakken en distributie van de producten. Boerderijen, leveranciers, fabrieken in de voedselbranche zijn naast catering organisaties en retailers allemaal afhankelijk van het distributienetwerk in de voedselketen. Het is belangrijk dat de producten veilig en in goede staat aankomen bij de klant.

Het is de verantwoordelijkheid van de transport- en opslagbedrijven om de producten in goede staat te behouden en gevaren te voorkomen. Het waarborgen van de veiligheid van de ingrediënten en producten in rauwe of verpakte staat is een must! Een voedselveiligheid systeem is nodig gevaren en fraude te voorkomen en te managen, om de veiligheid voor de consument en kwaliteit van het product te garanderen.

Het FSSC 22000 certificaat is voor bedrijven in de logistieke branche met het doel om producten en diensten in een gecontroleerde omgeving te vervoeren en op te slaan. Tijdens het auditproces worden er niet alleen voedselveiligheid problemen aangekaart. FSSC 22000 streeft tevens om de Quality index te verbeteren door het handhaven van traceringsactiviteiten. Lees hier meer over FSSC 22000.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Reikwijdte FSSC 22000

FSSC 2200 certificatie is toepasbaar op alle bedrijven die een transport of opslag dienst aanbieden in de voedselbranche.

Het FSSC certificaat is toepasbaar voor alle producten in de voedselbranche en verpakkingen voor voeding. Distributie is mogelijk tussen elk punt in de voedselketen, bijvoorbeeld;

  • Van boerderij naar verwerken
  • Van verwerker naar fabriek
  • Van fabriek naar warenhuizen
  • Van warenhuizen naar de Retail en restaurants
  • Van de winkel en restaurant naar de eindconsument

Een certificering verkrijgen en behouden middels iMIS Food

Het verkrijgen van een certificering is niet eenvoudig. Je dient aan veel eisen te voldoen. Door te werken met onze oplossing iMIS Food is het eenvoudiger om je BRC certificering te behalen en ook te behouden. iMIS Food is de afkorting van Integrated Management & Information Systems – for Food Safety and Quality Assurance. Oftewel een geïntegreerd management informatiesysteem voor de kwaliteitsborging van levensmiddelen. Meer over de mogelijkheden van iMIS Food lees je op deze pagina.

Heb je nog vragen over de FSSC 22000 standaard?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Bekijk hier ook de andere standaarden van voedselveiligheid

BRC Logo food safety

BRC – British Retail Consortium – Voedselveiligheid norm

BRC staat voor British Retail Consortium. Dit is een bracheorganisatie voor grote Britse supermarkten zoals Tesco, Safeway, Somerfield, Sainsbury. Deze brancheorganisatie heeft in 1998 de standaard BRC Global Standard for...
Meer informatie
fssc-22000 logo 2020

FSSC 22000

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000 en is een internationaal erkende vorm van aantoonbare voedselveiligheid. De FSSC 22000 vindt zijn oorsprong in de Codex Alimentarius en is...
Meer informatie
IFS LOGO Food safety

IFS: International Featured Standards

IFS staat voor International Featured Standards Food en vertoont een sterke gelijkenis met BRC Food. De eerste variant van IFS Food is ook gebaseerd op de toen geldende variant van...
Meer informatie

Voedselveiligheid nieuws

Veelbelovende opkomende Afrikaanse landen voor de markt

Veelbelovende opkomende Afrikaanse landen voor de markt

In dit artikel lees je meer lezen over Afrikaanse opkomende landen en hun aantrekkelijkheid voor de markt.
Lees meer
Status van Food Safety certificering in Afrika

Status van Food Safety certificering in Afrika

In dit artikel lees je meer over de huidige status van de voedselveiligheidscertificering in Afrika en hoe iMIS Food Global de Food Safety verbetert.
Lees meer