Voorbeeldprocedure voor opleiding en training

Hierbij een voorbeeldprocedure voor bedrijven, voor de trainingen en opleidingen voor nieuw en huidig personeel, om de veiligheid te waarborgen van producten.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Uitgebreide vraag

Heeft QAssurance een voor en een ? En waar moet de procedure aan voldoen?

Opleiding en training voorbeeldprocedure

Alle medewerkers, die een functie vervullen in ons bedrijf, moeten een hierop afgestemde training, scholing of ervaring hebben. Dit kan door middel van een of interne training of een opleiding. Het heeft de verantwoordelijkheid om medewerkers die niet voldoende getraind of geschoold zijn verder te trainen of te scholen. Minimaal eenmaal per jaar wordt de trainingsbehoefte bepaald. Periodiek worden korte verzorgd die medewerkers wegwijs maken in onder andere:

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers en krijgen instructie bij het in dienst treden en een “training on the job”. Alle trainingen worden gegeven in een taal die door de medewerkers wordt begrepen. Ook worden de medewerkers getraind op werkinstructie niveau. Wanneer een training niet gegeven kan worden in begrijpelijke taal zal gebruik worden gemaakt van foto's. Het staat iedere medewerker vrij om een opleiding aan te vragen bij de direct leidinggevende. Deze beoordeelt met personeelszaken of de opleiding gevolgd kan/mag worden. Van alle gegeven trainingen en opleidingen vindt plaats met hierin minimaal:

  • Aanwezigen bij training inclusief handtekening;
  • Trainer;
  • Datum training;
  • Duur training;
  • Inhoud training.

iMIS audit control rondes

Eens per maand wordt de ‘kennis ' gelopen om te controleren of alle medewerkers genoeg kennis van onder andere:

  • Bedrijfsregels;
  • Hygiëneregels;
  • HACCP;
  • ARBO.

De rondes worden gelopen door de kwaliteitsdienst.

Bij een onvoldoende zal de medewerker gevraagd worden zich opnieuw te verdiepen in de bedrijfsregels, hygiëneregels, HACCP, e.d. Bij een te groot aantal onvoldoendes (bij meerdere medewerkers) zullen nieuwe training gegeven moeten worden of dient de opzet van de training en scholing te worden aangepast, zodat wel de gewenste resultaten worden behaald.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Voorbeeldprocedure voor opleiding en training' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4| 22 juni 2023

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse updates

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.