Hoe ontstaat een hoog kiemgetal bij balkenbrij?

In de volgende pagina wordt beschreven hoe een hoog kiemgetal kan ontstaan bij balkenbrij, er vanuit gaande dat het proces al een hittestap heeft ondergaan.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Verhoogd kiemgetal balkenbrij

Voor het ontstaan van een te hoog bij balkenbrij zijn 2 mogelijkheden. Ik ga er hierbij vanuit dat de balkenbrij een is, wat al een hittebehandeling heeft ondergaan.

Mogelijkheden:

  1. Als er melkzuurbacteriën worden toegevoegd, zal het kiemgetal automatisch oplopen. Het is dan ook niet nodig om op dit soort een kiemgetal te bepalen. Het zal en moet zelfs dan erg hoog zijn.
  2. Als er geen startercultuur (melkzuurbacteriën) is toegevoegd, dan is het kiemgetal veel te hoog. Dat zou betekenen, dat er niet voldoende hygiënisch is gewerkt.
TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Hoe ontstaat een hoog kiemgetal bij balkenbrij?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over HACCP en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over HACCP en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om HACCP te managen en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over HACCP en voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in HACCP en voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor HACCP en voedselveilighied, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor HACCP. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen met info over HACCP en uitgenodigd worden voor onze events? Schrijf je in.