Is er een wetgeving over herkomst etikettering?

De officiële wetgeving inzake herkomst etikettering, word besproken vanuit twee perspectieven, de landbouwkwaliteit em de traceerbaarheid.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Kwesties herkomst etikettering:

Er zijjn 2 kwesities ter sprake gerelateerd aan herkomst etikettering: en de Landbouwkwaliteits Verordening etikettering .

Landbouwkwaliteit

In het kader van de landbouwkwaliteitsverordening etikettering rundvlees geldt het volgende. wat wordt uitgeleverd moet begeleid worden van de papieren met de gegevens van geboorte, slacht en uitsnijden. Zolang die gegevens kloppen mag de partij zo groot zijn als je maar wilt. Al gaat het om de hele productie. Alle runderen, die geboren, geslacht en uitgesneden zijn in het land dat wordt aangegeven vallen onder de etiketteringseis. Het is geen verplichting om de EG gegevens van de slachterij op de te vermelden.

Traceability 

In het kader van traceability gelden andere eisen aangezien dit een totaal andere wetgeving is. Deze wetgeving bepaalt, dat als ik een van een bedrijf bij jou op tafel leg, jij moet kunnen aangeven, wie de leverancier van de grondstoffen is en aan wie jij dit allemaal hebt uitgeleverd. Hoe nauwkeuriger de tracering is, hoe kleiner de partij zal zijn die moet worden teruggehaald. Zit het product in de nauwkeurigheid van een dagproductie, dan zal alles van die dag moeten worden teruggehaald. Is de nauwkeurigheid op een week, dan zal alles van die week moeten worden teruggehaald. Vele fabrikanten kunnen dit tegenwoordig op de minuut doen. Maar daar mag zelf voor gekozen worden.


TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Is er een wetgeving over herkomst etikettering?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.