Mag industriezout gebruiken i.p.v. keukenzout?

De volgende vraag zal beantwoorden op industriezout mag gebruikt worden in plaats van keukenzout, en zo ja, wanneer het wel en niet gebruikt mag worden.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Casus: industriezout

De situatie luidt: Voor het sorteren van de aardappels wordt door een klant keukenzout gebruikt. Gezien de kostprijs zou de klant willen overstappen op industriezout. Dit heeft wat ruimere normen voor de aanwezigheid van . Er is geen risicoanalyse op los gelaten en ik denk dat het voor het sorteren van ongeschilde aardappelen geen enkele invloed heeft op de volksgezondheid.

Het antwoord

Het wordt hier inderdaad gebruikt als technologische hulpstof en dat mag, mits het het eindproduct niet nadelig beïnvloed (bijvoorbeeld dat er residuen zware metalen achter blijven maar dat is zeer onwaarschijnlijk, zoals ook de dioxine verdween….). Het bedrijf zou dat tenminste eenmalig aantoonbaar kunnen maken door een op het eindproduct uit te laten voeren.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Mag industriezout gebruiken i.p.v. keukenzout?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse iMIS update

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.