Additievengebruik vleesbereidingen en producten Download
Bekijk hier de presentatie van Cees van Elst en Henk Rietveld over de impact van wetgeving op het additievengebruik bij vleesbereidingen en vleesproducten.
Bekijk hier de presentatie van Cees van Elst en Henk Rietveld over de impact van wetgeving op het additievengebruik bij vleesbereidingen en vleesproducten.
iMIS Food bevat SpecCheck, een managementsysteem voor specificaties en de etikettering, zodat het bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle heeft.
Voedselveiligheid is een term om aan te geven hoe (on)veilig voedsel is, bijvoorbeeld levensmiddelen die besmet zijn met ziekmakers en/of schadelijke stoffen.
De ze pagina is verdiepend op wetgeving van de verbreiding. De Verordening 853/2004, Verordening 852/2004 en Verordening 2073/2005 worden hier besproken.
QAssurance heeft een overzicht van additieven in zes verschillende talen. De beschikbare talen online: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.
Afhankelijk van de het E-nummer en concentratie mogen er fosfaten worden toegevoegd als additief voor vis producten, kijkend naar verschillende verordeningen.
Suiker is geen smaakstof. Bij het etiketteren kan er worden gekozen om ‘toegevoegde suikers’ te gebruiken. Regelmatig bevat het product al suiker van nature.
Elk ingrediënt van het product moet worden benoemd. Er zijn uitzonderingen. Kruidenmengsels mogen gegroepeerd worden wanneer het minder dan 2% aanwezig is.
HVP, Hydrolyzed Vegetable Protein (= Plantaardig eiwithydrolysaat) is toegestaan in de Europese Unie, de volgende pagina geeft meer informatie over deze casus.
Deze vraag beantwoordt wat de wettelijke regelingen zijn voor het gebruik van enzymen, beschreven in EU verordening 1832-2003 en Warenwetbesluit Etikettering.
De volgende beantwoord hoe ascorbinezuur zuur afhankelijk van de functie, gedeclareerd moeten, bijvoorbeeld, voedingszuur, zuurteregelaar, antioxidant etc.
Door te kijken naar verordeningen 853/2004, 2073/2005 en de Warenwet, zal de vraag beantwoordt worden tot welke van de categorieën filet americain, en meer.
De pagina omschrijft de verschillen en overeenkomsten tussen GN codes, door middel van verordening 853/2005, met de bijpassende verordening
Producten van genetische gemodificeerde organismen, hebben bepaalde eisen voor onder andere etikettering, waar een bedrijf zich aan moet houden.
Verordening EU 1333/2008 is van kracht voor de eisen van additieven. EU 1333/2008 is de opvolger van 2 uit 1995 ‘De Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven’.
Om de volgende vraag te beantwoorden, wordt de casus vergeleken met de product definities uit de volgende verordeningen, de EU 853/2004 en de EU 2073/2005.
Weet u in welke hoeveelheid lactaat toegevoegd mogen worden, als ik me herinner was het 2%, maar ik heb me laten vertellen dat de wetgeving al veranderd is?
De volgende vraag zal beantwoorden op industriezout mag gebruikt worden in plaats van keukenzout, en zo ja, wanneer het wel en niet gebruikt mag worden.