Wat is de aanbevolen hoeveelheid linolzuur?

De volgende pagina antwoord de vraag, of alle dagelijkse voeding vervangende maaltijdvervangers, 4,5 gram linolzuur moet bevatten per portie of per etmaal.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Wetgeving

Kijkend naar de wetgeving Richtlijn 96/8/EG Bijlage 1 punt 3 vetten, kan worden geconcludeerd dat een eet- of drinkwaar die de volledige dagelijkse voeding vervangt 4,5 gram linolzuur moet bevatten in de vorm van .

In Bijlage I onder punt 3 vetten staat het volgende:

  • 3.1. De aan vet ontleende energie bedraagt ten hoogste 30% van de totale energie-inhoud van de eetwaar.
  • 3.2. Bij eet- of drinkwaren die worden aangeboden als vervanging van de volledige dagelijkse voeding, bedraagt de hoeveelheid linolzuur in de vorm van glyceriden ten minste 4,5 g.
  • 3.3. Bij eet- of drinkwaren die worden aangeboden als vervanging van één of meer maaltijden van de dagelijkse voeding, bedraagt de hoeveelheid linolzuur in de vorm van glyceriden ten minste 1 g.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat is de aanbevolen hoeveelheid linolzuur?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.