Mag je diepvries producten gekoeld vervoeren?

In de volgende cases, wordt besproken of diepvries producten gedurende het transport gekoeld mogen worden vervoerd naar een diepvrieshuis na de productie.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Casus: Diepvries producten gekoeld vervoeren

Mag je gekoeld vervoeren? We hebben deze zaak besproken met VWS en Joris Francken heeft een en ander nog eens grondig uitgezocht.

Conclusie: Diepvries producten gekoeld vervoeren

Hij komt tot de conclusie dat het op voorhand nog geen overtreding is als het vriesproces “ontkoppeld” is, maar dat dit gerelateerd moet worden aan de aard van het en het feit of er sprake is van een ongewenste verandering (in voedselveiligheid of ).

De uitspraak

Met deze uitspraak kom ik tot de conclusie dat we de zaak redelijk eenvoudig kunnen oplossen en dat daarmee de constructie met de “geringe overtreding” niet meer nodig is. Van een overtreding is alleen sprake als de voedselveiligheid of de kwaliteit niet gegarandeerd is. Nu ga ik er van uit dat we daarmee nagenoeg alle processen die we in de discussie belicht hebben, kunnen accepteren en dat dat ook geen verdere gevolgen heeft.


TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Mag je diepvries producten gekoeld vervoeren?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.