Wat bedoelt men met een controle specificaties?

Bij deze levert QAssurance een voorbeeldprocedure voor de controle van het de speculaties, met de definities en acties wanneer afwijkingen in het spel zijn.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Tijdens de Controle specificaties controleer je alle specificaties.

Definitie controle specificaties

: alle specificaties die van belang zijn voor de bedrijfsvoering en voedselveiligheid.

Uitvoering van controle specificaties

De specificaties geven over de en diensten die wij inkopen en waaraan ze moeten voldoen. Ook zijn de specificaties input voor onze eigen productinformatie. Jaarlijks worden de specificaties gecontroleerd met de quickscan en verificatie.

  • Controleer alle aanwezige specificaties op hun laatste revisiedatum, afgiftedatum of datum van opstellen.
  • Wanneer een specificatie ouder is dan 3 jaar dient dit vastgelegd te worden.
  • Specificaties ouder dan 3 jaar dienen opnieuw aangevraagd te worden.

De eindproductspecificaties worden ook jaarlijks gecontroleerd.

Acties bij afwijkingen controle specificaties

  • Vraag alle specificaties ouder dan 3 jaar opnieuw aan of laat de leverancier bevestigen dat de aanwezige specificatie de juiste is.
  • Bewaar alle correspondentie.
  • Beoordeel of de leverancier een contractuele verplichting heeft om wijzigingen door te geven. Indien hiervoor afspraken zijn gemaakt dient contact gezocht te worden met de leverancier om dit te corrigeren.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat bedoelt men met een controle specificaties?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over HACCP en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over HACCP en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om HACCP te managen en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over HACCP en voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in HACCP en voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor HACCP en voedselveilighied, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor HACCP. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen met info over HACCP en uitgenodigd worden voor onze events? Schrijf je in.