Tracebaarheidsformulieren: Wat is bewaartermijn?

Tracebaarheidsformulieren: de tijd waarnaar wordt verwezen in het NVWA document is gebaseerd op een belastingwetgevingstermijn.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Uitgebreide vraag tracebaarheidsformulieren

Op de site van het NVWA staat dat formulieren met betrekking tot 5 jaar bewaard moeten worden. Wat is hiervan de reden dat dit zo lang moet worden bewaard?

Documentatie van traceerbaarheid

Wat betreft het bewaren van documenten voor , is hiervoor wettelijk niets geregeld. De tijd die in het NVWA document wordt genoemd is gebaseerd op de termijn uit de belastingwetgeving. Deze wordt daarom hier ook voor gebruikt. Ik denk als je de datum van minimale gebruikt plus 6 maanden, dat er niets aan de hand is. Een handleiding op de van de NVWA is nu eenmaal geen wetgeving. Het zijn slechts aanwijzingen of suggesties.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Tracebaarheidsformulieren: Wat is bewaartermijn?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse iMIS update

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.