Wat zijn de kennisvragen voor het personeel?

Hieronder een overzicht met de thema's van de kennisvragen voor nieuw personeel, de uitvoering van toetsing en de nodige acties bij een eventuele afwijking.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Definitie van kennisniveau

De kennisvragen zijn ervoor bedoelt op het kennisniveau van je medewerkers te controleren. Dit helpt om de effectiviteit van de en opleidingen te controleren.

Thema's

Kennisniveau: algemene kennis van onze medewerkers met betrekking tot:

 • Persoonlijke ;
 • Bedrijfshygiëne;
 • Omgang met ziekte;
 • Basis kennis voedselveiligheid;
 • Te nemen maatregelen bij ;
 • Incidenten;
 • Productvreemde bestanddelen;
 • Receptuur fouten;
 • Normoverschrijdingen;
 • ;
 • ARBO.

Uitvoering van de controle door kennisvragen

Iedere medewerker heeft een scholing, dan wel instructie gehad met betrekking tot de in de definitie genoemde aspecten. De medewerker dient dan ook op de hoogte te zijn. Om te controleren of dit afdoende is geweest vindt deze plaats.

 • De vragenlijst in de dient nagelopen te worden.
 • Vraag een willekeurige medewerker de diverse vragen uit de iMIS .
 • Leg vast of de gegeven antwoorden correct zijn.

De geeft enerzijds inzicht in de kennis van onze medewerkers. Anderzijds geeft het over de effectiviteit van de opleidingen en trainingen die wij geven dan wel laten geven. De effectiviteit wordt beoordeeld door de verificatie.

Acties bij afwijkingen

Wanneer één van de vragen als onvoldoende beoordeeld wordt moet de medewerker bijgeschoold worden. Dit dient direct plaats te vinden na de controle in de vorm van een mondelinge instructie.

Indien een extra instructie gegeven is dient binnen een maand een hercontrole plaats te vinden. Indien wederom onvoldoende dienen de stappen herhaald te worden. Dit net zolang tot de kennis aanwezig is.

Leg alle gegevens en corrigerende maatregelen vast in de iMIS Audit en Dbase.


TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat zijn de kennisvragen voor het personeel?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates ontvangen?

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.