Kleding wassen: inkoopspecificatie voorbeeld

Hierbij een voorbeeld van een inkoopspecificatie, met de eisen die gesteld moeten voor de partij die verantwoordelijk is voor het wassen van kleding.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Welke eisen moet ik stellen bij de leverancier die uw kleding wast.

inkooopspecificatie wassen

Beste relatie,

U krijgt deze voorwaarden in tweevoud. Eén versie dient voor akkoord door u te worden ondertekend en retour gestuurd te worden.

Leveringen dienen in overeenstemming met deze voorwaarden, overige schriftelijk gemaakte afspraken c.q. plaats te vinden. Indien door ons wijzigingen worden aangebracht in deze voorwaarden bent u verplicht deze door te voeren.

Indien niet conform deze voorwaarden wordt gewerkt behouden wij ons recht om de diensten niet te accepteren. Eventuele kunnen door ons bij u worden verhaald. Indien men niet op de overeengekomen datum c.q. tijdstip kan leveren dient men ons tijdig te informeren om zodoende stilstand te voorkomen.

  • Het te gebruiken wasmiddel is ongeparfumeerd en dient geen resten achter te laten op de kledingstukken.
  • Alle kleding en eventueel overige te wassen materialen dienen op een dusdanige wijze te worden gereinigd dat deze schoon zijn. “Schoon” houdt hierbij in dat geen of nauwelijks op de gewassen materialen kunnen bevinden. Dit ter voorkoming van mogelijke met schone kleding.
  • Het reinigen van de kleding dient te geschieden voor een onderneming welke bevoegd is kleding voor de voedingsmiddelenindustrie te reinigen.
  • Minimaal eenmaal per week dient de schone en eventueel gerepareerde kleding te worden geretourneerd.
  • De minimale , welke gebruikt mag worden voor het reinigen van de overalls, jassen of overschorten, is 60°C.
  • Het wasproces dient aantoonbaar gevalideerd te zijn.
  • Het vuile en het schone wasgoed mag nooit samen in een ruimte worden opgeslagen.
  • Als blijkt dat een niet aan de temperatuur eisen voldoet of beschadigd dan wel vervuild is of indien hierover een vermoeden bestaat, dient de leverancier direct telefonisch contact op te nemen.
  • Een door ons op locatie is in geval van toegestaan waarbij openheid van alle relevante moet worden gegeven.
  • In geval van een mogelijke recall die impact kan hebben op onze operatie dient direct telefonisch contact te worden opgenomen met de kwaliteitsafdeling om erger te voorkomen.

In alle gevallen geldt dat bij calamiteiten, die direct betrekking kunnen hebben op de voedselveiligheid of van onze , dienen wij direct op de hoogte gesteld worden.
Indien moet worden afgeweken van één van de bovenstaande regels worden wij direct op de hoogte gesteld.

Met deze verklaring worden ook de aanwezige certificaten opgestuurd.

Naam leverancier:

Datum:

Naam tekenbevoegde:

Handtekening:

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Kleding wassen: inkoopspecificatie voorbeeld' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.