Zijn sieraden en trouwringen toegelaten in een productieomgeving?

Zijn sieraden en ronde (trouw)ringen toegelaten in een productieomgeving, volgens een van de vier normen waarvoor wij staan?

Het antwoord:

Of het dragen van sieraden en ronde (trouw)ringen is toegestaan, is afhankelijk van de norm die door het bedrijf wordt gehandhaafd. Hieronder zijn citaten uit de vier normen opgenomen met betrekking tot het dragen van sieraden en ronde (trouw)ringen:

Jewellery shall not be worn, with the exception of a plain wedding ring or a wedding wristband. (BRC6)

Control measures to minimize hazards presented by permitted jewellery;
NOTE Permitted jewellery includes specific types of jewellery which may be worn by the personnel in
processing and storage areas, taking into account religious, ethnic, medical and cultural imperatives. (PAS220 en FSSC22000)

5.4.2.1 Persoonlijke eigendommen zoals sierraden, horloges, spelden / pins en andere voorwerpen dienen niet gedragen te worden of te worden binnengebracht op plekken waar voedingsmiddelen worden verwerkt, indien zij een gevaar kunnen zijn voor de veiligheid en deugdelijkheid van
voedingsmiddelen. (Dutch HACCP optie A en B)

Based on risk assessment, the company shall document its jewellery policy.(IFS 5)

Disclaimer: Wij proberen onze antwoorden up-to-date te houden, maar wij kunnen dit niet garanderen aangezien de wetgeving dagelijks kan veranderen. Vandaar dat wij u aanraden om (bij twijfel) altijd even contact met ons op te nemen.


Met iMIS Food stellen wij jou in staat om zelf voedselveiligheid te managen.

iMIS Food

Bekijk hier meer veel gestelde vragen omtrent controles en procedures: