Is een sieraad toegestaan in de productiehal?

De vraag is sieraden en trouwringen gedragen mogen worden in een productie omgeving. Dit hangt af van de standaard die gebruikt wordt voor voedselveiligheid.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp

Standaarden

Zijn sieraden en ronde (trouw)ringen toegelaten in een productieomgeving, volgens een van de vier normen waarvoor wij staan?. Of het dragen van sieraden en ronde (trouw)ringen is toegestaan, is afhankelijk van de norm die door het bedrijf wordt gehandhaafd. Hieronder zijn citaten uit de vier normen opgenomen met betrekking tot het dragen van sieraden en ronde (trouw)ringen:

BRC

Jewellery shall not be worn, with the exception of a plain wedding ring or a wedding wristband. (BRC6)

PAS220 en FSSC22000

Control measures to minimize hazards presented by permitted jewellery; NOTE Permitted jewellery includes specific types of jewellery which may be worn by the personnel in processing and storage areas, taking into account religious, ethnic, medical and cultural imperatives. (PAS220 en FSSC22000)

Dutch HACCP optie A en B

5.4.2.1 Persoonlijke eigendommen zoals sierraden, horloges, spelden / pins en andere voorwerpen dienen niet gedragen te worden of te worden binnengebracht op plekken waar voedingsmiddelen worden verwerkt, indien zij een gevaar kunnen zijn voor de veiligheid en deugdelijkheid van
voedingsmiddelen. (Dutch HACCP optie A en B)

IFS

Based on risk assessment, the company shall document its jewellery policy.(IFS 5)