Hoe kan een product geen high care/CCP worden?

In de volgende pagina word de high care of CCP beschreven voor de standaarden BRC en FSSC 22000, met een bijpassende link voor meer informatie over FSSC22000.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

FSSC 22000

Om geen high te scoren, kan worden overgestapt op FSSC22000. Veel leuker en positiever dan BRC. Heel veel bedrijven maken de overstap, vooral om deze high care te vermijden.

BRC

Wil je toch bij BRC blijven, dan kan je ook proberen aan te tonen dat de eindproducten niet geschikt zijn om pathogene micro-organismen te laten uitgroeien door bijvoorbeeld een lage pH of Aw waarde. De meeste pathogene micro-organismen kunnen namelijk niet groeien bij de lage pH waarden van en .

Meer weten over HACCP en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over HACCP en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om HACCP te managen en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over HACCP en voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages training Dag 4 | 24 juni 2022

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in HACCP en voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor HACCP en voedselveilighied, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor HACCP. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse updates

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen met info over HACCP en uitgenodigd worden voor onze events? Schrijf je in.