Kan een hoog zoutgehalte product diepvriezen?

Voor de definitie van diepvriezen, voor producten met een erg hoog zoutgehalte, moet artikel 1 worden gebruikt van de Warenwetregeling diepgevroren producten.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Het antwoord:

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben we gekeken naar de Warenwetregeling diepgevroren en met name naar de in

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

Diepvriezen

a. het bevriezingsproces waardoor zo snel als nodig is de maximale kristallisatiezone wordt overschreden, met het gevolg dat na thermische stabilisatie de overal in de waar zonder onderbreking gehandhaafd blijft op -18 °C of lager;

Diepgevroren

b. diepgevroren eet- of drinkwaren, andere dan consumptie-ijs, die worden verhandeld op een wijze waaruit blijkt dat zij dat kenmerk bezitten;

Grondstoffen

c. grondstoffen, halffabricaten en ingrediënten bestemd voor de bereiding van eet- en drinkwaren;

Instellingen

d. restaurants, ziekenhuizen, kantines en andere soortgelijke instellingen.

Uitzonderingen

Wanneer door een relatief hoog zoutgehalte het geen kristallisatie krijgt, voldoet het niet aan de definitie diepvriezen. Wanneer het product niet wordt verhandeld als diepgevroren levensmiddel, zijn de eisen ook niet van toepassing.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Kan een hoog zoutgehalte product diepvriezen?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates nieuwsbrief

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.