Wat zijn specificaties van een interne audit?

Het doel van de interne audits is een doorlopend assessment om ervoor te zorgen, dat het bedrijf de procedures en instructies in het kwaliteitssysteem volgt.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Interne audit is:

  • Een is een objectieve beoordeling van het waarbij nagegaan wordt of dat wat in de praktijk gebeurt ook beschreven is en omgekeerd. Naast HACCP wordt ook en beoordeeld.
  • De audit wordt uitgevoerd door medewerkers die in principe geen operationele taken hebben in de te auditen afdeling. Dit omdat anders bedrijfsblindheid en “snelle” conclusies een vertekend beeld kunnen opleveren.
  • De audit dient te worden uitgevoerd door medewerkers die getraind zijn voor het houden van audits. De auditor moet in staat zijn per afdeling de van toepassing zijnde normparagrafen te noemen.
  • De audit wordt normaliter door 1 persoon uitgevoerd, maar kan ook door meerdere personen uitgevoerd worden.
  • Een auditor krijgt toegang tot alle relevante . Hiervoor is de goedkeuring van de directie.
  • Iedere auditor heeft een gevolgd of is in staat uit hoofde van functie de audit af te nemen.
  • Alle informatie verstrekt tijdens de audit wordt VERTROUWELIJK behandeld!

Wat is het doel van een audit?

Het primaire doel van de interne audits is een doorlopend assessment om ervoor te zorgen, dat het bedrijf de beschreven en instructies in het kwaliteitssysteem volgt.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat zijn specificaties van een interne audit?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4| 20 januari 2023

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


iMIS Updates ontvangen?

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.